![]() |
Dinle &Quot;Ney&Quot; Den... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dinle &Quot;Ney&Quot; Den...Dinle "Ney" den ![]() ![]() ![]() ![]() Dinle! Ayrılıklardan nasıl şikayet etmede şu ney, ve nasıl anlatmada ayrılıkları, dinle: "Erkek - kadın herkes ağlayıp inliyor feryadımdan; ağlayıp inliyor herkes beni kamışlıktan kestikleri gün başladığım feryadımdan ![]() ![]() ![]() Özlemimi açmaya bir kalp istemedeyim oysa ben, ayrılıktan parça parça olmuş, beni anlayacak bir kalp istemedeyim ![]() ![]() ![]() Her toplulukta ağladığım bu yüzden benim, her yerde inlediğim bu yüzden ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oysa Sırlarım Çığlıklarımdan Hiç de Uzak Değildir Benim! Keskin bakan görür, ve dikkatle dinleyen duyar onları ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hava değildir neyden çıkan bu ses, ateştir söyledikleri, nefes nefes ateştir ![]() ![]() ![]() Sevgiliden ayrı düşmüşü teselli eder bir ney, yoldaş olur ve musiki perdeleriyle yırtar aşığın sır perdelerini, sırdaş olur ![]() Kanla dolu yoldan bahsetmede hep ney; aşk yolunun, Mecnun'un gittiği yolun öykülerini dillendirmede hep ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Geçip gidiyorsa varsın geçsin günler; korkumuz yok ondan ![]() ![]() ![]() ![]() Pişkinin halinden ne anlasın ki ham ![]() ![]() ![]() Öyleyse sözü kısa kesmek gerek vesselam! ![]() ![]() ![]() (Mesnevi I - B, 1 - 18) Mevlana`dan İskender Pala |
![]() |
![]() |
![]() |
Dinle &Quot;Ney&Quot; Den... |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dinle &Quot;Ney&Quot; Den...Hani vuslat zamanını arar ya aslından uzak düşmüş kişi, durmadan aslını arar ya hani! ![]() ![]() Hava değildir neyden çıkan bu ses, ateştir söyledikleri, nefes nefes ateştir ![]() Keskin bakan görür, ve dikkatle dinleyen duyar onları ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pişkinin halinden ne anlasın ki ham ![]() ![]() ![]() Öyleyse sözü kısa kesmek gerek vesselam! ![]() ![]() ![]() Harika paylaşımın için yüreğine ellerine emeğine sağlık Sevgili Sihab sevgiyle kal ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|