![]() |
Aşk-İ Şiraze.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aşk-İ Şiraze..Aşk-ı Şiraze ![]() ![]() ![]() *Gök âşık olmasaydı, göğsü de pâk olmazdı Güneş âşık olmasaydı, parıldayan ışığı olmazdı * şimdi ah nöbetimin gecelerinden birinde, semada raks eden sitarelerin en mesud anlarına şahid olan gözlerimde birikir yokluğunun acısı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aşk denizi bir çömlek gibi kaynatır Aşk dağı kum gibi ezer eritir Aşk gökyüzünü çatlatır Aşk sebepsiz yeryüzünü titretir * Aşk şiraze, bir köşede sıkışıp duvara ince çizgiler atmak zorunda kalışımdır ![]() Aşk şiraze, tozlu sokakları bir başıma geçip ruhumu hüzzam besteler ile zenginleştirişimdir ![]() Aşk şiraze, hep var olduğuna inandığım sevgiliye bir türlü kavuşamama bilincini kabullenemeyip açan her bahar çiçeğine küsüşümdür ![]() Aşk şiraze, aradan geçen yılları umursamaz Aşkıma bir nokta koyamayışımın insafsız virgülüdür ![]() süzsem diyorum seni, gecenin kesifliğinden sehere sır ile ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kar yağar üzerime, benn üşürüm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() belli ki yol dirayet ister, bennde yok ![]() belli ki yol metanet ister, bennde yok ![]() belli ki yol hep ister şiraze ![]() ![]() ![]() şimdi bir yanım Orhun de, bir yanım Selenge; bir yanım Dinyeper de, bir yanım Dinyester; bir yanım Dicle de, bir yanım Fırat… çevriliyim, göz hapsindeyim ![]() ![]() ![]() bırakma benni bana benni bana bırakma şiraze * Mevlânâ Şiraze |
![]() |
![]() |
|