![]() |
ﷲ... Vesile-İ Âşk' Tır İnsan, Gaye-İ Âşk' Tır Allah ...ﷲ |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ﷲ... Vesile-İ Âşk' Tır İnsan, Gaye-İ Âşk' Tır Allah ...ﷲﷲ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Vesile-i Aşk Aşk ne zaman, ne de mekân arar ![]() İlle de mekân derseniz kalbim derim ![]() ![]() ![]() ![]() O gelmeden hissettirir kendini, olaylarla belli eder geleceğini ![]() Sanki geleceğini bilir gibi beklerim onu ![]() Bir hassasiyet bir durgunluk başlar yüreğimde, fırtına öncesindeki sessizlik gibi bir sükûn kaplar etrafımı ![]() Sanki bir şeyleri hisseder ama ne olduğunu kestiremem bir türlü ![]() ![]() Ben aşkı bilsem de O’nun kadar aşkı hiç kimse bilemez ![]() O sevenlerin en sevenidir, çünkü aşkı yaratan O’dur ![]() O aşkın ta kendisidir ![]() ![]() O, istenmeyi istemeseydi, istemeyi içime vermezdi ![]() O sevilmeyi ister, o istenmeyi bekler ![]() ![]() Aslında aynada o dur, sevgide o dur, aşk da odur ![]() ![]() “İnsan benim sırrımdır ![]() ![]() Sır nedir? Aslında aşktır kâinattaki en büyük sır ![]() Sev der, çok sev ama en çok beni sev ![]() Sevdirir birleştirmez, gösterir yaklaştırmaz, özletir hasret bırakır, âşık eder kavuşturmaz ![]() Zaten kavuşsa adı aşk olmaz ![]() ![]() Bir baş eğmezliktir insanın hayata karşı hırçınlığı ![]() Ve kendini bildiği andan itibaren aşkı arar ![]() Kâinattaki her şey onu arayıştır aslında, onu keşfetmek üzere programlanmıştır hayat ![]() Her şeye rağmen AŞK tektir ![]() Gecelerce yıldızların parıltısını seyredersiniz, ne güzel, ne ulaşılmazdır onların ışığı ![]() Ama onlarda güneşten alırlar parlaklıklarını ![]() ![]() Gaye-i ışıktır güneş, vesile-i ışıktır yıldızlar, güneşi yansıtırlar ![]() Vesile-i aşktır insan, gaye-i aşktır ALLAH Ve perde-i aşktır insanı sevmek ![]() ![]() Aşk-ı dünyevidir insan ve Aşk-ı uhrevidir ALLAH ![]() O kulunun kalbine nazar etmeye görsün, kıvılcımı yaktı mı artık hiç kurtuluşunuz yoktur ![]() O yarattığı kulunu sevdirerek yaklaştırır kendine ![]() Sevgilinin zatında aslında kendi nuru vardır ![]() Seven O’nu sever, isteyen O’nu ister, özleyen O’nu özler ![]() ![]() AŞK; tekdir ![]() ![]() “Her göz etmez fark, İşitmez her kulak, Saklı olmaz birbirinden CAN ve TEN Canı görmek için izin yok ki bil ki sen Bir ateştir, yel değildir ney sesi; Kim ki ateşsizdir; Yok olsun böylesi ” der Mevlana ![]() İşte bu yangınla gelir kul O’na ![]() Mucibince amel ederse dünyevi aşktan uhrevi aşka geçiverir ![]() Aslında Mecnun’a Leyla’dan tecelli eden de O’nun aşkının nurudur ![]() Ama O kalbe kendi sevgisinden daha şiddetli bir sevginin girmesine müsaade eder mi hiç? Kulunu kullanır, gönlüne lezzet tat verir ![]() Güllerin kokusunu gül kokusuyla duyurur, bülbüllerin sesini dinletir, şakayıkların renklerini gösterir, fark ettirir hayatı, aldığı soluğu hissettirir ![]() Sonsuz sevgi pınarından su içirir ![]() ![]() ![]() Ve aşkı insana insanla efsane eder ve aşığı aşka müptela eder ![]() Leylalar Mecnunlar, Yusuflar Züleyhalar, Ferhatlar Şirinler ve daha nice efsaneler bu aşkla ona erdiler ![]() ![]() ![]() Çünkü sevgi tektir ![]() ![]() ![]() ![]() Bu aşkla Mahmut Hüdai-ye kadılığı bıraktırır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Âşık sadece sever, o sevmeyi sever ve “Seni seviyorum” demeyi sever ![]() Âşık aşka âşıktır, âşık aslında Sana âşıktır ![]() Aşk tektir, bende tek Seni sevdim kulun zatında ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ﷲ... Vesile-İ Âşk' Tır İnsan, Gaye-İ Âşk' Tır Allah ...ﷲO gelmeden hissettirir kendini, olaylarla belli eder geleceğini ![]() Sanki geleceğini bilir gibi beklerim onu ![]() Çünkü sevgi tektir ![]() ![]() ![]() ![]() Çok güzel etkili paylaşımı için güzel yürekli sevgili AŞK'a kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ﷲ... Vesile-İ Âşk' Tır İnsan, Gaye-İ Âşk' Tır Allah ...ﷲAlıntı: Kocayürek Nickli Üyeden Alıntı O gelmeden hissettirir kendini, olaylarla belli eder geleceğini ![]() Sanki geleceğini bilir gibi beklerim onu ![]() Çünkü sevgi tektir ![]() ![]() ![]() ![]() Çok güzel etkili paylaşımı için güzel yürekli sevgili AŞK'a kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum ![]() ![]() ![]() Sen güzel bakmayı güzel görmeyi biliyorsun o senin yüreğinde ki güzellik güzelden anlıyorsun Sende iyi ki varsın hep varolasın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|