![]() |
Karışmam Allah İşine |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karışmam Allah İşineKarışmam Allah İşine Karışmam Allahın İşine Baba erenler bir gün hamama gitmiş ![]() ![]() Derken, gözü hamamın içinde dolaşan, milletin ayakları altında ezilen hamam böceklerine takılmış ![]() Bektaşi ister istemez düşünmüş ve içinden Allah’a seslenmiş: Yüce Allah’ım, hikmetinden sual olunmaz, lakin ne diye şu hamam böceklerini yarattın? Zavallı hayvanlar, hepsi de kara kuru, çirkin, hiçbir işe yaramaz ![]() ![]() Bektaşi biraz daha fikredip hamam sefasını tamamlamış ve evine dönmüş ![]() Aradan haftalar geçmiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Erenler artık sırtüstü yatamaz, oturamaz olmus ![]() ![]() Bektaşi canı acıya acıya kaba etlerini ovalıyor, resmen şakır şakır kan akıyormuş ![]() ![]() ![]() Erenler, çaresiz, kadını cağırmış, cılk yara olan kaba etini ona da gostermiş ![]() ![]() ![]() Söylediğini yapmışlar ![]() ![]() ![]() ![]() Hakikaten birkaç hafta sonra bektaşi tamamen iyileşmiş ![]() ![]() ![]() ![]() Kaptan duruma bakmış, yolcuları çağırmış ve onlara seslenmiş: Bu fırtınaya dayanamayız ![]() ![]() Bunun üzerine yolcular bildikleri bütün duaları okumuşlar ![]() ![]() ![]() Bunu gören kaptan, bektaşiyi azarlamış: - Bre zındık, herkes dualar ediyor, sen niye bize katılmıyorsun? O zaman erenler cevabı yapıştırmış: - Bak, kaptan efendi, ben cenab-ı Allah’ın işine bir defa karıştım, aylarca k ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Karışmam Allah İşine |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karışmam Allah İşine- Bak, kaptan efendi, ben cenab-ı Allah’ın işine bir defa karıştım, aylarca k ![]() ![]() ![]() ![]() Hikayeyi bilmeme rağmen çok büyük keyifle okudum Ellerine meğine yüreğine sağlık Bazen bende içimden geçirmişimdir hamamböcekleri için (korkuyorum onlardan) tövbe ya rabbim Allahım neylerse güzel eyler Teşekkürler sevgiler sevgili kocayürek ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Karışmam Allah İşine |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karışmam Allah İşineAlıntı: LâL Nickli Üyeden Alıntı - Bak, kaptan efendi, ben cenab-ı Allah’ın işine bir defa karıştım, aylarca k ![]() ![]() ![]() ![]() Hikayeyi bilmeme rağmen çok büyük keyifle okudum Ellerine meğine yüreğine sağlık Bazen bende içimden geçirmişimdir hamamböcekleri için (korkuyorum onlardan) tövbe ya rabbim Allahım neylerse güzel eyler Teşekkürler sevgiler sevgili kocayürek ![]() Hikayeyi bilmene rağmen zaman ayırıp okuduğun için teşekkür edrim,sevgili LAL sevgi ve sağlıkla kal ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|