![]() |
Mum Masalı.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mum Masalı..Mum Masalı ![]() ![]() ![]() Gel ey gözü bağlı, bağrı dağlı; başı karalı, ayağı bağlı ! Gel seninle ikimiz hem_nefes olalım ve yanan bağrının sırrını söyleşelim ![]() Nedir seni bunca ağlatan dert ve benzini sarartıp içini kavuran elem? Baştan ayağa nedir bu yanmak? Durmadan gönül derdine boyanmak? Aslın ne ola ki; hayat suyun ateşten mi yaratılmıştır? Her an yangınlardasın; hem ateşe boğuluyorsun, aynı anda hem suya ! Ey seher kuşu, ne sihirler yapmaktasın ki, ateşin suyundan daha keskindir? İşte vefada ben de sana benzemekteyim; hatta belki vefam senden nice kat ziyadedir ![]() Çünkü ey kalbi eriyen, sen her gece yanıyorsun; bense her gece ve her gündüz yanıyor ve eriyorum ![]() Üstelik sende ah etmek de yoktur ama bende var ! Senin için ne hoştur meclislerde yaşlar döküp içindekileri açığa vurmak ![]() Üstelik senin gönlündeki, dilindedir daim ![]() Ya ben ne yapayım, ney gibi inleyip dururken? Ben öyle her olur olmaz ile yoldaşlık edemem; başımı kesseler sırrımı söyleyemem ![]() Şimdi sana söylecek olsam derdimi, dayanamazsın, yanmaktan helak olursun ![]() İçin için yanan bu sırra benim gönlüm bile zor dayanırken, onu sana söyleyecek olsam ahımın ateşiyle kül olmaz mısın sanıyorsun? Bir vakitler, yanılıp yenildim de bu derdi o yare söyledim ![]() ![]() Bu derde dayanamayıp sahralara düştü, kaçtı, uzaklaştı gitti ![]() ![]() Leyl Gözlü Leyla’dan Mum’a ![]() ![]() Dipnot: Tasavvufta şem’(mum), ilahi nur’a tekabül eder ![]() Mum aydınlığı gönlün aşk ile dolması, dünyanın aydınlanması demektir ![]() Mum geceyi aydınlatır gibi; ilahi olan feyz de kararan kalplere parlaklık ve ışık verir ![]() Malum olduğu üzere aşk ateşi bütün riyaları, ikiyüzlülükleri, yalanları yakar yok eder ![]() Riyanın olduğu yerde aşktan söz edilemez; bu olsa olsa birinin diğerini aldatmasından ibarettir ![]() Gerçek aşkta ise insanın, değil riya gösterip yalan söylemesi, dilinin tutulup bir söz söylemediği gerçek olur ![]() Öyle ki bazı anlarda dil gitmez kekeler insan aşkı karşısında ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|