Hamuş Ve Bişrev.. |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamuş Ve Bişrev..Hamuş ve Bişrev ![]() ![]() Hamuş![]() Dedi Mevlana kendisine Hamuş!![]() ![]() ![]() Yani Suskun! ![]() ![]() ![]() ![]() Sustuğu yerde açıldı kapılar, önüne serildi ışıltılı kelimeler, kalbi duygular…Hamuş! ![]() dedi sustu Mevlana… Sustu ve kapandı karanlıklara… Karanlıklara Şems doğdu sonra… Baktı… ![]() Gördü… Adına Aşk dedi… Candan özge candan öte olana…![]() Yaprakta tohumu, damlada okyanusu gördü sonra… ![]() Hamuş ![]() Demiştim ben de kendime![]() Sözün bittiği yerde, noktanın konduğu yerde susmuştum bütün kelimelerimi Anlatmak yormuştu nazenin bedenimi… Anlaşılamamak ise en çok yüreğimi Sustuğu yerde anlaşılmaktı belli ki bütün derdi… Hamuş Demiştim ben de kendime![]() ![]() Seni anlatmayan bütün kelimeleri susmuştum ![]() Senle başlamayan bütün cümleleri bir bir bozmuştum![]() ![]() Şems ol da gel karanlıklarıma doğ diye ummuştum… Umutmuşsun!![]() Unutmuşum!![]() ![]() ![]() ![]() Hamuş![]() Demiştim ben de kendime Suskunluğum verilene rıza göstermekti… “İyi günde, kötü günde, hastalıkta ve sağlıkta” diye başlayan o tekerlemeye eşlik etmekti ![]() ![]() İyi ve güzeli sana kötü ve çirkini kendisine seçmişti…![]() Suskunluğun bedeli sadece bu seçimdi… Hamuş ![]() Demiştim ben de kendime Dün’ü dünde bırakmak adına…![]() ”Şimdi yeni şeyler söylemek lazım”dı Aşk! Demiştim sonra Aşk!![]() ![]() ![]() Aranan bulunmuştu… Beklenen gelmişti… Aşk vardı ve ötesi çoktan unutulmuştu!![]() ![]() ![]() ![]() Hamuş ![]() Demiştim ben de kendime![]() ![]() Sana da Şems diyecektim belki… Kör kuyulara atılmasaydın bütün karanlığına rağmen görecektin güneşi…![]() Kapattın gözlerini, kestin attın son yanında yeşeren düşlerini…![]() Şems olmak kolay mıydı canı canana teslim etmeden? Kendinden geçmeden aydınlanır mıydı kör karanlıklar, açılır mıydı kilit vurulmuş kapılar… Hamuş![]() Demiştim ben de kendime![]() Sonra ne olursan ol yine gel demiştim… ![]() Önce kendine sonra kendindekine ![]() Kendini bilmekti marifet…Kendini bulmaktı meziyet… ![]() Dev aynasında değil, boy aynasında seyretmekti asıl kendini keyfiyet… Sonra “Bişrev!” dedi Mevlana… “Dinle!![]() ”Sonra Bişrev demiştim ben de Dinle ![]() ![]() ![]() ![]() Hamuş ol dinle![]() Kendin ol dinle ![]() ![]() Tövbe et dinle ![]() ![]() ![]() ![]() Affet dinle ![]() ![]() ![]() Ama dinle ![]() ![]() ![]() İlle de dinle ![]() ![]() ![]() Sath-ı müdafaada meşruiyet aramak senin neyine!![]() ![]() ![]() Dinle!![]() Hataya bedel, günaha kefaret biçmek senin neyine!![]() ![]() ![]() ![]() Dinle!![]() ![]() Yenilen hakkı hukuku arşına endazeye, kiloya, grama, grata vurmak senin neyine!![]() ![]() ![]() Dinle! ![]() ![]() ![]() Cüceler dev, ayaklar baş olmuşsa cüceyle boy, devle güç yarışına girmek senin neyine!![]() ![]() ![]() Dinle!![]() Akıllar uçmuş, fikirler gitmiş, duygular yerle yeksan olmuşsa, namus, edep haya, en çok da namustan, edepten, hayadan, akıldan fikirden yoksunların eline düşmüşse konuşmak senin neyine! Sus ve dinle![]() ![]() ![]() ![]() Hamuş ve bişrev ![]() ![]() ![]() Yangın yerine bak!![]() ![]() ![]() Ateşten, külden, kordan ne var elinde!![]() Pervane değilsen yaklaşma sakın ateşe!… ![]() Can’ı Canan’a teslime hazır değilsen “ben Aşk’ım” deme kimseye…![]() Aşk gelmesin seninle dile…![]() İncinmesin ne Mecnun ne Leyla ne gül ne de diken seninle!![]() ![]() ![]() Ayağıma diken batacak diyorsan düşme çöle… Ah u zar ederim diyorsan çekme gözüne sürme! ![]() ![]() ![]() Talipsen kara bahta kör talihe…![]() Dinle! Gel, gel ne olursan ol yine gel![]() ![]() ![]() diyorsan, Hamuş![]() ![]() ![]() ol sen de…![]() Sonra da Bişrev![]() ![]() ![]() ![]() de en sevilene![]() ![]() ![]() ![]() Ve semaya dursun yürekler Aşk’ın önünde![]() ![]() ![]() ![]() Biz dile söze bakmayız![]() ![]() Gönle hale bakarız , Edep bilenler başkadır,![]() Canı ruhu yanmış aşıklar başka![]() ![]() Aşk seriatı bütün dinlerden ayrıdır![]() ![]() Aşıkların şeriatı da Allahtır, mezhebi de![]() ![]() |
|
|
|