Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gün, hzalinin, hzpeygamber, kalan, kıssası

Bir Kaç Gün Aç Kalan Hz.Peygamber ile Hz.Ali'nin Kıssası

Eski 03-03-2008   #1
gülgüzeli

Bir Kaç Gün Aç Kalan Hz.Peygamber ile Hz.Ali'nin Kıssası

Hz Peygamber fakru zarurete düçar olmuştu Durum Hz Ali'nin kulağına geldi Çıktı, bir iş aramaya başladı Bir iş bulmak suretiyle Peygambere yardım etmek istiyordu Bir yahudinin bostanına girdi Ona onyedi kova su çekti, kuyudan Her kovaya karşı bir hurma aldı Yahudi; hangi hurmalardan isterse ondan alabileceği yetkisini Hz Ali'ye verdi O da acve denilen hurmalardan on yedi tanesini aldı Ve Hz Peygamber'e getirdi Hz Peygamber :
"Ya Ebel Hasan! Bu hurmaları nerden getirdin?" dedi Hz Ali

"Ey Allah'ın Rasûlü! Senin yanında bir şey olmadığını işittim Bir iş yapayım da, karşılığında bir yiyecek alayım diye çıktım, oradan getirdim" dedi Hz Peygamber

"Seni ancak Allah'ın ve Peygamberi'nin sevgisi sevketti" deyince Hz Ali

"Evet, ey Allah'ın Peygamberi!" dedi Hz Peygamber "Allah ve Rasûlünü seven bir kişi yoktur ki, sel suyunun akıp gittiği süratle ona fakirlik gelmesin Kim ki, Allah ve Rasûlünü severse, yavaş yavaş belaya karşı tedbirini alsın" dedi

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com