Anama Mektup |
|
|
#1 |
|
hayko26
|
Anama MektupANAMA MEKTUP Sevgili Annem; Sabahın ılık seher yeliyle gönderiyorum bu mektubu sana, anne Sevgimi, hasretimi, özlemimi yüklüyorumseher yeline Dertlerimi değil!![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ne rüzgar, ne fırtına nede sizler çekebilirsiniz onu ![]() Bir ben çekerim anne Bir ben taşırım zayıfomuzlarımda Onu ta ciğerimden kopup gelen birsilkinişle yüklendim cılız bedenime Artık ne benbırakabilirim onu, nede o beni Kan kardeş olmuşuzkaderle, acı ekmeğim, sabır katığım olmuş Derdimsetek dostum, tek yarenim ![]() İnsanları süzüyor gözlerim boyuna Hep aynı iniltiyleinliyor ürperiyor bedenim "Yalnızım, boşluktayım"diyor masum çehreler Toprağa tutunup kök salmak içintitriyor ve çırpınıyor körpe fidanlar Şimdi kışgelmiştir bizim oralara Senin bembeyaz örtülü, nuranihayalini gözyaşlarımla akıtıyorum yüreğimin derinliklerine Bulgur pilavı pişirmişsin yine Bakırsahana koyup sofraya getirirken ellerin titriyor ![]() "Yavrumda severdi" diye geçiriyorsun içinden ![]() Gözlerin, gözyaşlarıyla yağmuru ıslatıyor Pencerekenarında bakışların karlı dağlara takılıyor Bellikikoca dağları aşıp gelmemi, içindeki hasret ateşini söndürmemi bekliyorsun Bende seni özledim anne!![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hani camları sarsarak uğuldayan, kulakları sağır eden rüzgar varya, kulak ver bu sese anne Yüreğine nakışlabu iniltiyi Rüzgar değil, fırtına değil, uğultudeğildir bu ![]() ![]() Bataklığa saplanmamak için çırpınan,tutunacak bir dal, çalacak bir kapı arayışı içindeki bir neslin iniltisi, feryadıdır bu ses! Bir davam var anne Onula yatıp kalktığım, yiyipiçtiğim bir davam Huzur arayan gönüllere kapılar birbir açılıyor artık Ben bu kapılardan boşalan nurderyasında, bir dalga değilim, bir zerre değilim Amaatmosferde bulunmaya, şereflenmeye çalışan kirli bir toz tanesiyim Varsın koca dağlar kavuşmamıza engelolsunlar anne! İsterse kokunu getirmesin bana rüzgar ![]() Ömrüm bu bahara yetişmesede varsın benim gençliğim başka baharlara kalsın ![]() Varsın ayrılığın paslı hançeri ta ciğerime saplansın anne! Dert değil bana İsterimki bedenimden sızan tazekanlar bir iz bıraksınlar ardımdan Kilometre taşlarıolsun bunlar ki, yetişen nesil bu izleri takip etsin ![]() Gam yemem canım yoluna feda olsun Varsınkavuşmayalımda Yalnız benim bu nacizane ruhum veiçinde bulunan bedenim, senin kıymetli ayaklarından dökülen tozlara, ayaklarının izinde feda olsun Beklebeni bir gün dönerim anne! 04 05 2001Düşünceyüreği
|
|