İhlas Suresinin Fazileti |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İhlas Suresinin FaziletiSual: İhlâs suresini okumanın fazileti nedir? CEVAP İhlâs suresini [Kul hüvellahü ehad ![]() ![]() ] okumanın fazileti çoktur Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:(İhlâs suresini okumak, Kur'an-ı kerimin üçte birini okumaya denktir ) [Buhari](On kere İhlâs okuyana Cennette bir köşk verilir ) [İ Ahmed](Yatarken yüz kere İhlâs okuyan Cennete girer ) [size="3"](Sabah namazından sonra 11 kere İhlâs okuyana, Cennette bir köşk verilir ) [size="3"](Sabah namazından sonra 12 kere İhlâs okuyan, Kur'an-ı kerimi dört defa hatmetmiş gibi sevaba kavuşur ) [size="3"](Sabah akşam üç kere İhlâs ve Muavvizeteyni okumak, bela ve sıkıntılardan korur ) [size="3"](Evine girerken İhlâs okuyan yoksulluk görmez ) [T Kurtubi](İhlâs okuyan Müslümana Cennet vacib olur ) [Nesai](Bir kimse, sefere çıkarken 11 kere İhlâs okusa, ü teâlâ, seferden dönünceye kadar onun evini muhafaza eder ) [İ Neccar](Arefe günü, [Besmele ile] bin kere İhlâs okuyanın bütün günahları affolur ve her duası kabul olur ) [Ebu-ş-şeyh](Bin kere ihlâs okuyan kendini ü teâlâdan satın almış olur ) [Râfi’î](Cuma namazından sonra, yedi kere İhlâs ve Muavvizeteyn okuyan, bir hafta kazadan, beladan ve kötü işlerden korunur ) [İbni Sünni](Yatarken Fatiha ve İhlâs okuyan kimse, ölümden başka her şeyin zararından emin olur ) [İbni Abdilber](Üç şey kendisinde bulunan, Cennete dilediği kapıdan girer: Kul hakkını ödeyen, her namazdan sonra 11 defa ihlâs suresini okuyan, katilini affederek ölen ) [size="3"](Cana, mala, ırza dokunmayıp, içkiden de sakınarak, İhlâs suresini yüz kere okuyan müslümanın elli yıllık günahı affolur ) [Beyheki](50 defa İhlâs suresini okuyan müslümanın 50 yıllık günahı affolur ) [Darimi](Yatarken Fatiha ve İhlâs okuyan, ölüm hariç her şeyden emin olur ) [Bezzar](Cuma namazından sonra yedişer defa İhlâs, Felak ve Nas surelerini okuyanı, bir sonraki cumaya kadar kötülüklerden korur ) [İbni Sünni]Resulullah efendimiz, bir yeri ağrıdığında Felak ve Nas suresini okur, üzerine üfler ve ağrıyan yeri mesh ederdi (Buhari)Not: Yukarıdaki hadis-i şerifler, şartsız bildirilmiştir Şartsız bildirilen bir ibadetin kabul olması için bazı şartlar vardır:1- Müslüman olmak, 2- İtikadı düzgün olmak, bid’at ehli olmamak, 3- Haramlardan, günahlardan kaçmak gerekir Mesela namaz kılmamak büyük günahtır![]() Sual: İhlas suresi olan Kulhüvallahü ehadı okuyan Kur'an hatmetmiş olur mu? CEVAP Kulhüvallahü ehad okumak çok faziletlidir Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki: (Kulhüvallahü ehad okuyan, Kur'an-ı kerimin üçte birini okumuş olur ) [Tirmizi](Elli defa "İhlas" suresini okuyanın elli yıllık günahı affolur ) [Darimi]Yasin-i şerifi okumak da çok sevaptır Hadis-i şerifte, (Bir defa Yasin okuyan, on defa Kur'an-ı kerimi okumuş sevabına kavuşur) buyuruldu (Tirmizi)Üç defa İhlas suresini okuyan, Kur'an-ı kerimi hatmetmiş gibi sevaba kavuşur Bir defa Yasin-i şerif okuyan da on defa Kur'an-ı kerimi hatmetmiş gibi sevaba kavuşur Kur'an-ı kerimi okuyan da hatim sevabına kavuşur Hatim sevabı başka, hatmetmiş gibi sevaba kavuşmak başkadır![]() Bir fakir, (Param olsaydı rızası için şuraya bir cami yaptırırdım) diye samimi olarak niyet etse, Cenab-ı Hak, o kimseye cami yaptırmış gibi sevap verir Fakat camiyi bizzat yapan, cami yaptırma sevabına kavuşur Yani daha fazla sevap alır Cami yaptırma sevabı ile cami yaptırmış gibi sevaba kavuşmak farklıdır![]() İhlas suresini üç defa okuyan Kur'an-ı kerimi hatmetmiş gibi sevaba kavuşur Fakat Kur'an-ı kerimi başta sona kadar okuyan hatim sevabına kavuşur![]() Sual: Arefe günü okunan 1000 İhlas-ı şerifi okurken, namazlardan sonra okunan 11 İhlas-ı şerifi okurken, ilk başlarken euzü besmele çekilir, sure aralarında ise sadece besmele çekilir diye biliyorum Doğru mu?CEVAP Evet doğru
|
|
|
|