Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kilavuzu, kolomb, kristof

Kristof Kolomb Un Kilavuzu.

Eski 08-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kristof Kolomb Un Kilavuzu.

Kristof Kolomb’un kendi el yazısı ile yazılmış, Amerika seyahat notları Paris’te “Bibliotheque Nationale” de, yani Fransız Milli Kütüphanesi’nde muhafaza edilmektedir

Fransız amirallerden Dr Charcot, 1928 yılında yayınladığı “Colomb Vu Par Un Marin-Bir denizci tarafından KKolomb hakkında görüşler” isimli eserinde, Kolomb’un kitabından şu cümleyi naklediyor:

“Rodrigo sıradan bir tayfa değildi Osmanlı deniz kuvvetlerine mensuptu Dinini gizlemek zorundaydı Onun Müslüman olduğunu benden başka bilen yoktu… Geceleri pek az uyur, devamlı harita üzerinde çalışır ve hesaplar yapardı Bu haritaların ve tuttuğu notların birer kopyasını çıkardım… Keşfin şerefini bir Müslüman’a kaptırmamak için açıklamadım…”

Dr Charcot, Kolomb’un bu itirafını kendisi şöyle değerlendiriyor ve bütün dünyanın dikkatine arz ediyor:

“Amerika’nın keşfi şerefi Kolomb’a değil, Müslüman Denizcilere aittir!”

“Rodrigo” adı, Batı tarihlerinde öteden beri “Kolomb’un sağ kolu ve harita uzmanı” diye bilinmekte idi Fakat Osmanlı Deniz Subayı olduğu ancak 1928 de yukarıda zikredilen yayın ile duyurulmuş oldu(1)

1929 yılında Milli Müzeler Müdürü Halil Edhem Eldem, Topkapı Sarayı arşivlerinde Piri Reis’in haritasını buldu Gazinin özel ilgi ve emirleri doğrultusunda haritanın basımları yapıldı Dünya bilim çevrelerine tanıtıldı ve tartışıldı…

Piri Reis haritasının önemi Amerika’nın doğu kıyılarını, Kolomb’un ayak bastığı toprakları göstermesi ve Piri Reis’in haritanın kenarına düştüğü notlardır Bu haritanın kenar notlarında (Piri Reis’in el yazısı ile) “Rodrigo” adı aynen geçmekte ve O’nun büyük denizcimiz Kemal Reis’in “Baş Tayfası” olduğu belirtilmektedir

” Bunu Kemal Reis’in biraderzadesi diye meşhur, Hacı Mehmet’in oğlu fakir Piri 919 (1513) Muharremülharamında Gelibolu şehrinde yazdı, ikisini de affetsin

Piri Reis, Kemal Reis’in yeğeni olup küçük yaştan itibaren denizlere açıldığı için Rodrigo’yu tanımaktadır…

Kristof Kolomb’un bu itirafını, neden okullarımızda öğrencilerimize öğretmezler ki? İspanya’ya karşı ayıp mı olacak?

1490’lı yıllarda İspanya’da Müslüman ve kütüphane katliamı yaşanıyordu… Museviler bile Osmanlı’ya sığınmıştı… İspanyollar, bir medeniyeti yok etmiştir Şimdi de “Medeniyetler İttifakı” adı altında “insan hakları, demokrasi, kardeşlik” dersi vermeye çalışıyorlar!

Müslüman düşmanı İspanya adına denize açılan Kolomb’un haritacısı ve kılavuzu Rodrigo, Müslüman Türk kimliğini gizlemek zorunda kalmıştı!

Sanki bir güç, gerçek bilgilere ulaşmamızı istemiyor Sadece kendilerinin sunduğu bilgilerle yetinmemiz gerektiği öğretiliyor…

Okumayan, araştırmayan, sorgulamayan, yorumlamayan ve yazmayanlar kendilerine sunulanlara biat ederek, gizli kölelik yaptıklarının farkına varmadan yaşadıklarını sanırlar

YILMAZ KARAHAN

(1) Zafer İlim Araştırma Dergisi- Haziran 1990, Sayı: 162 alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com