Kim Daha Merhametli |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kim Daha MerhametliGünlerden bir gün peygamber efendimiz (s a v )ashabıyla beraber giderlerken bir kadın peygemberimizi gördü ve ona yetişip :efendimiz ben dul bir kadınım evde üç çoçuğum var evime teşrif ederseniz;şeref buyurursunuz Efendimiz de çok işi olmasına rağmen yok diyememiş ve gitmiş eve gittiğinde tencerede taş kaynadığını görünce üzülmüş İçeri girdiğinde çocukların sobanın önünde ısındını görmüş ve hemen resulallah (s a v )efendimizi sobanın yanına almışlar Kadın peygambere bişe sormak için isteyince resulallah sor demiş Kadın:ey habiballah ben bu çoçukları sobanın içindeki ateşe atabilir miyim? demiş Daha sonra, sence ben mi merhametliyim mı? deyice resulullah ın gözleri dolmuş ve ağlamış ,sonrada bu sözleri söylemiş :Hiç şüphesiz daha merhametlidir (c c ) ‘ın 100 tane rahmeti vardır bunlardan sadece birini dünyaya ayırmış 99 tanesini de ahirete ayırmıştır![]() ın bir rahmetinden dolayı dünyada her türlü nimetinden yararlanıyorsak ’ın ne kadar merhametli olduğunu daha iyi anlamamız gerek ümmî nebiye, onun âl ve ashabına rahmet etsin![]() |
|
|
|