![]() |
Mezarlık Ağacı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mezarlık AğacıYeni taşındığı Apartmanın bahçesine, birkaç tane de mezarlık ağacı olarak bilinen selvi ağaçlarından dikmişti Ahmet Bey ![]() ![]() ![]() ![]() Bir gün, bu ağaçları sularken, yoldan geçen bir grup hanımdan biri, Ahmet Bey'e yaklaşıp sordu: - Apartmanın üst kalında perdesiz camlar var, acaba bu apartmanda kiralık daire var mı? Ahmet Bey, soruyu soran hanıma, "sahibi taşınacak" demeye fırsat bulamadan, gruptaki hanımlardan birisi sinirli şekilde bağırdı: - Ne yapıyorsun Türkan? - Daire kiralık mı? diye soruyorum ![]() - Deli misin sen aşkına? - Niye deli olayım? Sen, kiralık ev aramıyor musun? Sana yardımcı olmaya çalışıyorum ![]() - Ev arıyorum da, bu binadan daire kiralanır mı hiç, görmüyor musun? Kadın etrafına bakındı, bir şey göremeyince sordu: - Ben bir şey göremiyorum ![]() ![]() - Ne göreceğim Türkancığım! Baksana bahçeye mezarlık ağaçları dikmişler ![]() Ve selvi ağaçlarından rahatsız olan kadın, son sözünü söyledi: -Yürü aşkına! Memlekette kiralık daire mi kalmadı ![]() Onlar hızla uzaklaşırken, Ahmet Bey de, selvi ağacının altında, şaşkın halde kalmıştı ![]() ![]() Ahmet Bey bu olayı, yakın dostlarına ibret vesilesi olsun diye zaman zaman anlattı ![]() ![]() Yıllar yılları kovaladı ![]() - Hatun kişi niyetine! Ahmet Bey de, cenaze namazına iştirak etti ![]() - Namazını kıldığın bu kadının kim olduğunu biliyor musun? Ahmet Bey nerden bilsin? - Kim olduğunu bilmiyorum, dedi ![]() - Vaktiyle bize anlattığın, bahçede mezarlık ağacı görmeye dayanamayan bir kadın vardı ya? Bu cenaze işte o kadının cenazesidir ![]() Ve şöyle tamamladı sözünü: - Şimdi onu, bir selvi ağacının dibine kazılan mezarına, gömmeye götürüyorlar ![]() Fatih Demir |
![]() |
![]() |
|