![]() |
Taleb Edene Hizmetçi Ol... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Taleb Edene Hizmetçi Ol...Taleb edene hizmetçi ol ![]() ![]() ![]() Gece yarısından sonra, Hazret-i Mevlana’nın dergahının kapısı çalınır ![]() ![]() bir genç, (Ben Üstad Mevlana’yı görüp, elini öpüp duasını alacağım) der ![]() gitmez, (Duasını almadan asla gitmem) diye diretir ![]() Talebeler ne yaptılarsa oradan uzaklaştıramazlar ![]() Gürültüye Hazret-i Mevlana uyanır, (Ne var, ne bu gürültü?) diye sorar ![]() sarhoş bir genç, duanızı almadan gitmeyeceğini söylüyor derler ![]() Hazret-i Mevlana talebelerine, (O, sarhoş kafayla bu saatte bizi bulabilmiş, siz ayık kafayla içeri alamıyorsunuz ![]() Belki samimidir, niye kovuyorsunuz? Talep edeni, ihlasla arayanı kovma yetkimiz yok ki ![]() dön tekrar ateşe demeye hakkımız var mı? Bırakın gelsin yanıma) buyurur ![]() Mevlana hazretlerinin bu sözlerini duyan genç gelir ve ağlayarak, (Hocam benim gibi sarhoş, edepsiz birisi için, talebelerinize sitem etmenize gönlüm razı olmadı ![]() Beni de talebeliğe kabul buyurmaz mısınız? O talebelerin ve sizin hizmetinizde olmakla şereflenmek istiyorum) der ![]() Hazret-i Mevlana gencin gözyaşlarını silip der ki: Evladım hoş geldin aramıza, kimin ne zaman ne olacağı belli olmaz, hangi vesile ile kavuşacağı belli olmaz ![]() (c ![]() ![]() Peygamber efendimize, "Beni talep edene hizmetçi ol" diye emrediyor ![]() saatine bakılmaz, talebine bakılır ![]() ![]() ![]() için sevip bulmuşsun ![]() (c ![]() ![]() ![]() kimsenin hakkı olmaz ![]() ![]() Kaynak: Menkibeler-Evliyalar |
![]() |
![]() |
|