![]() |
Dört Karış Boynuzlu Koç!.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dört Karış Boynuzlu Koç!..Dört karış boynuzlu koç! ![]() ![]() İmâm-ı Ebû Yûsüf hazretleri zamanında bir kişi, bir oğlu olmasını çok istiyor, ama bir türlü olmuyordu ![]() Muradına kavuşmak için adak yapmak?hatırına?geldi?ve?Yâ Rabbî! Bana bir oğul verirsen, senin rızân için dört karış boynuzlu bir koç kurban edeceğim diye nezretti ![]() Çok geçmeden ona bir erkek evlât verdi cenâb-ı Hak ![]() Sıra nezrini yapmaya gelmişti ![]() İyi de, dört karış boynuzlu koçu nerede bulacaktı? Ne kadar arasa da bulamıyor, bunun için de nezrini yapamıyordu ![]() Birçok âlimlere sorduysa da, onlar da bir çıkar yol bulamadılar ![]() Nihâyet bir ahbabı; - Sen, Ebû Yûsüf hazretlerine git, o bu işi halleder, dedi kendisine ![]() Zâten bunalmıştı adamcağız ![]() Hemen koştu bu büyük âlime ![]() Anlattı derdini ![]() Büyük İmâm; - Bu iş kolay, ancak bir şartım var, buyurdu ![]() - Aman hocam nedir o şart? - Okumak isteyen çok genç var, ama mektebimiz yok ![]() ![]() Adam çok sevindi ve - Başüstüne efendim, dedi hemen ![]() Ebû Yûsüf hazretleri; - Öyleyse (bir koç) ile (bir çocuk) bul da getir bana, buyurdu ![]() - Derhal hocam, dedi ![]() Ve koşup getirdi bu ikisini ![]() Ebû Yûsüf hazretleri, karışlattı o çocuğa koçun boynuzunu ![]() Çocuğun karışıyla dört karıştan fazlaydı ![]() - Bu koçu kurban et, buyurdu ![]() Adam, hayran kaldı Hazret-i İmâm’ın ilim ve zekâsına ![]() Ve sözünü yerine getirdi ![]() Büyükçe bir mektep inşa ettirdi o beldede ![]() ![]() ![]() Menkıbeler Abdüllatif Uyan |
![]() |
![]() |
|