![]() |
Yerin Karnı Açıktı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yerin Karnı AçıktıHazret-i Mevlana’nın “rahime-hullahü teâlâ” vefatı yaklaşınca, sevenlerini bir “Firak heyecanı” sarar ![]() Ev içinde bir telâştır başlar ![]() Yanına yanaşıp; - Efendim, siz vefat ederseniz kime tâbi olalım? diye sorarlar ![]() Büyük velî; - Hüsameddin Çelebiye tâbi olun ![]() ![]() - Cenaze namazını kim kıldırsın? derler ![]() Sadreddin-i Konevi hazretlerini işaret eder ![]() O anda hafif bir “zelzele” olur ![]() Ev halkı korkuya kapılır ![]() Hazret-i Mevlana; - Korkmayın! Yerin karnı acıktı, yağlı bir lokma ister, buyurur ![]() Vefatı iyice yaklaşır ![]() Hazret-i Mevlana’nın yanında sadece Hüsameddin Çelebi vardır ![]() O ara içeriye bir “delikanlı” girer ![]() Hazret-i Mevlana, Onu görünce yatağından fırlar hemen ![]() O yiğidi ayakta ve hürmetle karşılar ![]() Ve Hüsameddin Çelebiye; - Döşeğimi kaldır! diye emreder ![]() Hüsameddin Çelebi; - Peki efendim! der ![]() Ve emri ifa eder ![]() Ancak bu gelen yiğit kimdir? Bunu çok merak eder ![]() Ve edeble yaklaşıp sorar: - Siz kimsiniz efendim? - Ben Azrailim ![]() ![]() Hazret-i Mevlana bunu işitir ![]() Ve ölüm meleğine dönerek; - Ey Azrail! Çabuk ol, beni Rabbime çabuk kavuştur, diye rica eder ![]() Beş Cemaziyel-ahir, Günlerden pazardır ![]() İkindi ezanları okunurken, Odada, “Kelime-i şehadet” yankılanır ![]() Hazret-i Mevlana dünyadan ayrılır ![]() Rabbine varır ![]() Gaslini yaparken, gaibten; - Âşık maşukuna kavuşmuştur! Bugün, Onun bayramıdır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|