Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Kıssadan Hisse

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
niçin yükselemiyorum

Niçin Yükselemiyorum?&Quot;

Eski 08-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Niçin Yükselemiyorum?&Quot;

Niçin yükselemiyorum?"

Bâyezid-i Bistâmî hazretlerine, bir Müslüman geldi bir gün
Ve bu büyük velîye;
- Efendim, otuz yıldır gündüzleri oruç tutuyor, geceleri namaz kılıyorum Ama mânevî bir ilerleme olmuyor Acabâ sebep nedir? diye sordu
Bâyezid hazretleri, kalb gözüyle gence bakıp;
- Senin işin zor Üçyüz sene ibâdet etsen de bu nefis engelinle bir yere varamazsın, buyurdu
O kimse;
- Bunun ilacı yok mudur? deyince;
- Var ama, sen yapamazsın, buyurdu
Adam bu sefer;
- Aman hocam, zor olsun Nedir o, lütfen söyleyin, dedi
Bunun üzerine;
- Pekâlâ söyleyeyim Üzerine eski bir elbise giyeceksin Eline bir torba ceviz alıp, seni tanıyanların göreceği bir yerde, çocuklara seslenip; “Ey çocuklar! Bana bir tokat vurana, bir tâne ceviz var!” diye bağıracaksın Yapar mısın bunu? buyurdu
Adamcağız;
- Yok hocam, başka bir şey söyleyin onu yapayım, deyince
- Senin ilâcın budur Bunu yapabilirsen ilerlersin, buyurdu

Bir gün de bu zâta;
- İyi insan nasıl olur efendim? diye sordular
Cevabında;
- Kim İslâma hizmet ederse, o iyi insandır, dedi
Ardından;
- İyi insan olmak için, ayrıca helâle harama dikkat etmeli, ın mahlûklarına merhametli olmalı ve evliyâ zâtların sohbetine devam etmelidir ki, üçü de çok mühimdir, buyurdu

Menkıbeler
Abdüllatif Uyan

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com