![]() |
İşte Kardeşlik Böyle Birşey |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İşte Kardeşlik Böyle Birşeyİşte Kardeşlik Böyle Birşey Bir zamanlar birbirine bitişik iki çiftlikte yasayan iki erkek kardes vardi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ev sahibinden geçici bir is istedi: -Yapilacak ufak tefek bir isiniz varsa size yardimci olmak isterimdedi ![]() -Elimden hemen her is gelir ![]() ![]() ![]() -Evet sana göre bir isim var` dedi ve küçük kardesinin çiftligini isaret etti ![]() -Su derenin karsisindaki çiftlik komsumundur ![]() ![]() ![]() o buldozeriyle oraya irmak bendi yapti ve simdi aramizda otlak yerine çiftliklerimizi birbirinden ayiran bir dere var ![]() -Benden ne yapmami istiyorsunuz? dedi ![]() açikladi:-Kardesim bunu bana aci vermek için yapmis olabilirdedi ![]() ![]() bir çit yapmani istiyorum dedi ![]() -Kaç gün çalisirsan çalis nasil yaparsan yap ama bana öyle bir çit yap ki gözlerim kardesimin çiftligini artik görmek zorunda kalmasin ![]() ![]() -Simdi bana çivilerin kazma küregin yerini gösterin ki hemen isime baslayayim ![]() sonra alisveris yapmak için kasabaya gitti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() öteki küçük kardesinin çiftliginin topragina oturtulmus saglam iki ayak üzerindeyanlarindaki korkuluklarina varincaya dek tüm ayrintilariyla yapilmis ve tam anlamiyla “ustaisi” denilecek kusursuzlukta bir köprü uzaniyordu ![]() birinin geldigini gördü ![]() ![]() ![]() ![]() araya geldiler ve özlemle kucaklastilar ![]() ![]() -Gitme dur bekle diye seslendi ona ![]() -Sana yaptiracagim birkaç is daha var çiftligimde… Usta gülümsedi;-Ben buradaki isimi tamamladim gitmem gerek dedi ve ekledi:-Yapmam gereken daha çok köprü var ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|