Geçti Artık... |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Geçti Artık...Çocukluğumdan beri dar mekanlarda sıkılır ve bu tür yerlerden feryat edercesine uzaklaşırdım İleri yaşlarda bunun bir hastalık olduğunu anlamış fakat kurtulamamıştım Oysaki dar mekanlara ister istemez girecektim![]() Beni bir tabuta koymuşlardı ama her nasılsa gözlerim kapalı olmasına rağmen onları görebiliyordum ![]() -Genç yaşta öldü zavalı halbuki yapacak birçok işi vardı ![]() Gercektende birçok işim yarım kalmıştı Evin taksitini ödeyememiş çocuğuma bisiklet alamamış v bBunları düşünürken bir sesle irkildim Geçti artık geçti diyordu Halbuki ne kadarda güzel araba kullanıyordum![]() Olup bitenleri hatırlamaya çalışırken dostlarımın tabutun ön kapağını kapatmaya başladıklarını fark ettim Avazım çıktıgı kadar bağırmaya çalıştım Olmadığını görünce dehşet içinde içeriye sızan ışığa baktım-Aman 'ım ne olacak şimdi halim Bu arada omuzlara alınıp götürülmeye başlanmıştım Dışarıdaki seslerden yağmur yağdığı fark ediliyordu Camiye gidiyor olmalıydık Şu yakınımda olup da gidemediğim yer![]() ![]() ![]() Evet şu kaza olmasaydı ne kadarda iyi bir adam olacaktım Yine o sözler kulağıma gelmeye başladı, Geçti artık geçti ![]() Biraz sonra tekrar omuzlara alındım Mahalle kahvesinin önünden geçerken arkadaşlarım günlük sohbetlerini duydum Tabutun eğildiğini fark edince son yokuşu çıktıgımızı anladım Tabutun başındakilerden biri ;-Rahmetlinin tersliği öldüğü günden belli baksana sırılsıklam olduk diyordu, duyduklarıma inanamıyordum ![]() Bir süre sonra yere indirilip tabutun kapağının açıldığını gördüm, beni içine su dolmuş derin bir çukura koydular ![]() Aman 'ım bu kabir değil mi? O ana kadar buraya geleceğimi hiç düşünmemiştim Feryatlarımı kimse duymuyor ve üzerimi örtmek için yarıştıklarını hissediyordum Yine karanlıkta kalmış ve dua etmeye başlamıştım![]() -Ya Rab bir fırsat daha yok mu diye inliyordum Aynı ses yine kulaklarımda çınlıyordu; geçti artık geçti![]() Yattığım yerden yavaşca doğruldum dışarıda sağnak bir yağmur yağıyordu Terden sırılsıklam olmuştum Son bir gayretle fırlayarak gözlerimi açtım Yatağımdaydım ve başımdaki doktor GEÇTİ ARTIK GEÇTİ diye bağırıp duruyordu![]() Etrafımdakilerin şaşkın bakışları karşısında toparlanmaya çalıştım ![]() Ya Rabbi sana zerrelerim adedince şükürler olsun iyi bir kul olmak için ya bir şans daha vermeseydin ![]() Cüneyt SUAVİ MUHABBETLE ![]() ![]() ![]() |
|
|
|