Taş Kesilen Ekmek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Taş Kesilen EkmekTaş Kesilen Ekmek Bir cimri kadin varmis ,Üc ogluyla yasarmis ![]() Usaklar,hizmetciler ,Erzakla dolu kiler ![]() Ama kadin cok cimri,Gelse fakirin biri ![]() Ta uzakdan kovarmis ,Hemen bastan savarmis ![]() Yandaki viranede ,Bir perisan hanede ![]() Baska bir aile var ,Cok fakir zavallilar ![]() Hepsi de üsümüs ve ac,Bir tas corbaya muhtac ![]() Bir anne ve üc cocuk ,Hava sogukmu soguk ![]() Fakir,zengine varmis,Kapisinda yalvarmis: "Ah ne olur efendim,Lütfunuza güvendim ![]() Bir dilim ekmek verin,Fakiri sevindirin ![]() Ac ve hasta kücükler ,Sendan bir yardim bekler "Cimri kadin bu hale, Hic aldirmamis bile: "Hic ekmegim yok inan, Olsa vermezmi insan? Ekmek varsa tas olsun, Gözümüze yas dolsun" ![]() Fakir kadin üzülmüs,gözünden yas süzülmüs ![]() Ümitsiz,hasta yine,dönmüs yikik evine ![]() Zengin kadin bagirmis,Cocuklari cagirmis: "KIzarmis yagli ekmek,Hosunuza gider pek ![]() Söyleyin hizmetciye,Kesip koysun tepsiye!" Biraz sonra iceriye,Hizmetcilerden biri ![]() Dalip yildirim gibi, Demis "Aman Ya Rabbi! Mutfakdaki ekmekler Tas olmus birer birer ""Bunda ne var akilsiz,Bayatmis yalniz ![]() Firinciya kos hemen ,Üc ekmek al yeniden "Üc ekmek alip döner,Agirlasir ekmekler ![]() "Ne agir ekmekmis bu , Canim cikti dogrusu ![]() Merak ettim bayagi,ac bakalim kapagi" ![]() Acinca yavas yavas ,Ne görsün:Üc tas ![]() Durmuyor mu yan yana ?Bir ciglikla divana ![]() Yikilmis cimri kadin ,Saclari darmadagin ![]() Aksam kendine gelmis , ve a yönelmis ![]() Kalbi dolu endise ,Pisman yaptigi ise ![]() "Rabbim! Bagisla beni,Gözüm acildi yeni ![]() Kötü yollara saptim,Dünya malina taptim ![]() Cimriye cikti adim ,Kimseye acimadim ![]() Sabah gelen fakire ,Yalan dedim yok yere ![]() Simdi gözüm yas dolu, Sepet ise tas dolu ![]() Hata ettim bir kere,Iste kapanip yere ![]() Neyim varsa mal para,Alsin fakir fukara ![]() Duasi kabul olmus,Eli acik kul olmus ![]() Yasamis nur icinde ,Kalbi huzur icinde ![]() |
|
|
|