![]() |
Vefasızlar Yok Olsun |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vefasızlar Yok OlsunMerak ediyorum artık, ne zaman dinecek bu kadıncağızın acısı? Her gün, her gün gözyaşı ![]() ![]() ![]() Yine oturmuş ilkokulu çevreleyen duvarın üstüne ![]() ![]() - Selamun aleyküm Bahriye Teyze! - Aleykümselam canım yavrum! - Yine mi gelmediler? diye soruyorum ![]() - He ya, gelmedilee gene! diyor o tatlı şivesiyle ![]() - Gelirler, diyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Biraz daha bekleycen ben ![]() - Olmaz teyzeciğim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tutuyorum onu, o yumuşacık kırış kırış ellerinden ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yol boyu, belki binlerce kez anlattığı acılarından dem vuruyor yine ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Böyle goca goca binalarda müdürlük yapıyollaa! diyor ![]() ![]() ![]() ![]() - Bugün olmasa da gelirler ![]() ![]() ![]() Oturduğu apartmanın önüne geldiğimizde, bir ihtiyacı olup olmadığını soruyorum: - Annene selam et, evladım! Akşamın hayrolsun, hayırlı başarıla! ![]() ![]() İçimi boğan hüzün dağılıyor o an ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Günler, aylar, mevsimler geçip gidiyor da, dinmiyor o gözyaşları ![]() ![]() ![]() Bir akşamüstü oturuyorum yanına; içimde biraz ‘ağlamak’ isteği ![]() - Yine gelmediler değil mi? - Sana bi şey deyim mi? Gelmeyceklee besbelli! Kalk da gidelim gaali! Bu kez o ağlamıyor ama ne garip, ben tutamıyorum kendimi ![]() - Gelecekler teyze, gitmeyip bekleyelim! - Üzülmemi istemiyon da, ondan böyle diyon, deel mi? - Aman teyze olur mu? Gelecekleri tutar belki! - Gelen şimdiye gelirdi yavrum ![]() - Ne diyor teyze? - “Vefası olmayan insan alemden yok olsun” diye beddua ediyo! Birden irkiliyorum ![]() ![]() - İçimden amin demek geliyor teyze, diye mırıldanıyorum ![]() - Deyivee evladım, öyleyse deyivee ![]() ![]() ![]() - Amin, öyleyse Bahriye Teyze! ![]() ![]() ![]() ![]() Bilemezdim onu son görüşüm olduğunu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|