![]() |
Çiçeğin Peşinde |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çiçeğin PeşindeÇİÇEĞİN PEŞİNDE Kocam bir mühendisti ![]() ![]() sakin adamın göğsüne başımı koymak içimi nasıl da ısıtırdı… Gel gör ki iki yıl nişanlılık ve beş yıl evlilikten sonra bu sakinlik beni yormaya başlamıştı ![]() beni huzursuz ediyordu ![]() İş ilişkiye gelince oldukça içli, hatta aşırı hassas bir kadınım ![]() anlara, küçük bir çocuğun şekere düşkünlüğü gibi can atıyorum ![]() sakinliği, başka bir deyişle vurdumduymazlığı, evliliğimize romantizm katmaması beni aşktan almış, uzaklaştırmıştı ![]() Sonunda kararımı ona da açıkladım: boşanmak istiyordum ![]() Şaşkınlıktan gözleri açılarak ‘niye?’ diye sordu ![]() Gerçekten belli bir sebebi yok’ dedim, ‘sadece yoruldum ![]() Bütün gece ağzını bıçak açmadı ![]() ![]() daha da artırmaktan başka bir işe yaramıyordu: işte, sıkıntısını dışarı vurmaktan bile aciz bir adamla evliydim ![]() Sonunda sordu: ‘Seni caydırmak için ne yapabilirim?’ Demek ki söyledikleri doğruydu: insanların mizacı asla değiştirilemiyordu ![]() Son inanç kırıntılarım da kaybolmuştu ![]() İşte mesele tam da bu’ dedim ![]() edebilirsen kararımdan vazgeçebilirim ![]() Diyelim dağın tepesinde bir uçurum kenarında bir çiçek var ![]() için koparmak, düşüp vücudunun bütün kemiklerinin kırılmasına, hatta ölümüne mâl’olacak ![]() Yüzümü dikkatle inceledi ve ‘Sana bunun cevabını yarın vereceğim’ dedi ![]() Bu cevapla son ümidim de yok olmuştu ![]() Ertesi sabah uyandığımda evde yoktu ![]() üzerine koymuş, altına da bir not bırakmıştı ![]() Sevgilim’ diye başlıyordu, O çiçeği senin için koparmazdım’ Kalbim yine kırılmıştı ![]() ![]() Çünkü her zaman yaptığın gibi bilgisayarın altını üstüne getirip çökerttikten sonra monitörün önünde ağladığında, onu tekrar düzeltebilmem için ellerime ihtiyacım var ![]() Anahtarları her zaman evde unuttuğunu bildiğimden, senden önce eve varabilmem üzere koşmam gerektiğinden bacaklarıma ihtiyacım var ![]() Arabayı kullanmayı çok sevdiğin halde şehirde hep yolu kaybettiğinden, Sadık arkadaşının her ayki ziyaretinde sebep olduğu, karnındaki krampları rahatlatabilmem için avuçlarıma ihtiyacım var ![]() Evde oturmayı sevdiğinden, içe kapanıklığını dağıtmak, can sıkıntını hafifletmek üzere sana şakalar yapabilmem, hikâyeler anlatabilmem için ağzıma ihtiyacım var ![]() Sabahtan akşama kadar bilgisayara bakmaktan gözlerinin bozulması kaçınılmaz olduğundan, yaşlandığımızda tırnaklarını kesebilmem, saçlarında görülmesini istemediğin- beyaz telleri ayıklayabilme merdivenlerden aşağı inerken elini tutabilmem, çiçeklerin renginin -gençliğinde senin yüzünün rengi gibi olduğunu söyleyebilmem için gözlerime ihtiyacım var ![]() Ama seni benden daha fazla seven biri varsa, evet o uçuruma gidip, o çiçeği senin için koparırım bir tanem ![]() Baktım, mektuptaki yazının mürekkepleri yer yer dağılıyordu ![]() Gözyaşlarım mektuba düşüyordu ![]() Mektubu okuduysan ve kalbin ikna olduysa lütfen kapıyı aç canım ![]() sevdiğin susamlı ekmek ve taze sütle kapıda bekliyorum ![]() Koşarak kapıyı açtım ![]() susamlı ekmek ve sütle kapının önündeydi ![]() Artık çok iyi biliyordum: beni ondan daha çok kimse sevemezdi ![]() uçurumun kenarında bırakmaya karar verdim ![]() Bu gerçek aşktı ![]() İlk yıllardaki heyecanlar içinde görmeye alıştığımız aşkın, seneler sonra o heyecanlar kaybolup gittiğinde, huzur ve durgunluk içinde de hep var olmaya devam ettiğini göremeyebiliyoruz ![]() Oysa aşk hep vardır ![]() ![]() ![]() ![]() Belki sıkıcı, tekdüze, hatta belki yüzsüz ![]() ![]() ![]() ![]() Çiçekler ve romantik dakikalar ilişkinin başlaması için elbette gereklidir ![]() Bir zaman sonra bunlar gitse de gerçek aşkın sütunu ebedi kalır ![]() Hayat tam da böyle bir şeydir ![]() |
![]() |
![]() |
|