![]() |
İnşallah Sâlimen Gidersiniz |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İnşallah Sâlimen Gidersinizİnş sâlimen gidersiniz İbni Kavvam hazretleri “rahmetullahi aleyh”, hem âlim, hem Veli idi ![]() Sıffin’de doğmuş, Halep’te vefat etmiştir ![]() Sevenlerinden bir tüccar anlatıyor: Bir arkadaşımla Hama şehrine gidecektik ![]() Bazıları bize; - Hama yolu tehlikelidir, diyerek ikaz ettiler ![]() Biz bunu öğrenince, İbni Kavvam hazretlerine gidip dua istedik ![]() Bizi dinledikten sonra; - Gidiniz ![]() ![]() Duayı alınca ferahladık ![]() Ve ertesi gün sabah erken çıktık yola ![]() İki kişiydik, yüklerimiz de vardı ![]() İkimiz de kendi hayvanımızla çıkmıştık bu yola ![]() Derken Hama’ya yaklaştık ![]() Fakat beni bir uyku bastırdı bir ara ![]() Hayvanın üzerinde uyumuşum ![]() Uykumun arasında, omzuma bir elin dokunduğunu hissettim ![]() Bak biz uyumuyoruz Birisi beni uyandırıp; - Uyuma! dedi ![]() ![]() Gözlerimi açıp baktığımda, İbni Kavvam hazretlerini gördüm yanıbaşımda ![]() Birlikte bizimle yürüdü biraz ![]() Hama’ya ulaşınca, ayrıldı yanımızdan ![]() Hiç huzurum yok Bir gün de bir genç gelip; - Hiç huzurum yok, ne yapayım? diye dert yandı bu zata ![]() Cevaben; - İslamiyet’i öğren ve tatbik et, buyurdu ![]() ![]() Genç şaşırdı: - Uyumak mı ibadettir efendim? - Evet ![]() ![]() ![]() Menkıbeler Abdullatif Uyan |
![]() |
![]() |
|