![]() |
Salevat-İ Şerife Okumanın Fazileti |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Salevat-İ Şerife Okumanın FaziletiSual: Kur'anda ![]() ![]() ![]() CEVAP Kur’an-ı kerimin birçok yerinde Resulullah övülmekte ve Ona uymak emredilmektedir ![]() Birkaç âyet-i kerime meali şöyledir: (Biz seni âlemlere rahmet olarak gönderdik ![]() (Rabbin sana [çok nimet] verecek, sen de razı olacaksın!) [Duha 5] ( ![]() ![]() (Resulümün verdiğini alın, yasakladığından da sakının!) [Haşr 7] (O, [Resulüm] vahiyden başkasını söylemez ![]() (Resulüme uyun ki, doğru yolu bulun!) [Araf 158, Nur 54] (Resule itaat eden, ![]() ![]() ( ![]() ![]() ( ![]() ![]() ![]() ![]() (Bana bir salevat getirene, ![]() ![]() ![]() Resulullah sallallahü aleyhi ve sellemin ismini işitenin ömründe bir defa salevat getirmesi farz, okuyunca, yazınca, söyleyince, işitince ilkinde söylemek vacip, tekrarında müstehaptır ![]() Namazların sonunda okunan salli barikler salevattır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Peygamber efendimize salevat-ı şerife getirmenin fazileti çoktur ![]() Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki: (Şefaatime en layık olan, bana en çok salevat okuyandır ![]() (Kıyamette bana en yakın olan, en çok salevat getirendir ![]() (Cuma günleri bana 80 salevat okuyanın 80 yıllık günahı affolur ![]() (Cuma günü ve gecesi çok salevat getirene şefaat ederim ![]() (Günde yüz salevat okuyan, kıyamette şehidlerle beraber olur ![]() (Günde bin salevat okuyan, Cennetteki yerini görmeden ölmez ![]() (Bana salevat okuyana, melekler salât okur ![]() ![]() (Dua perdelidir ![]() ![]() (Bana çok salevat getirenin dertleri gider, günahları affolur ![]() (Söyleyeceğini unutan, hatırlamak için bana salât-ü selam getirsin!) [İbni Sünni] (Bana bir salevat getirene ![]() ![]() (İsmim anılınca, bana salevat getirmeyen, zelil olsun!) [Tirmizi] (İsmim anılınca, salevat okumayan, cimrilerin cimrisidir ![]() (Kim, kitabına ismimi yazdıktan sonra, bana salât ve selam da yazarsa, ismim o kitapta kaldığı müddetçe, melaike, o kimse için istiğfar eder ![]() (Beni sözünüzün başında, ortasında ve sonunda anın!) [İ ![]() ( ![]() ![]() ![]() (Salevat sizin için zekattır ![]() ![]() ![]() Peygamber efendimiz, (Cuma günleri bana çok salevat okuyun! Bunlar, bana bildirilir) buyurdu ![]() Öldükten sonra da bildirilir mi denilince buyurdu ki: (Toprak, Peygamberlerin vücudunu çürütmez ![]() ![]() Kararan yüz nurlandı Süfyan-ı Sevri hazretleri anlatır: Kâbe’yi tavaf ederken, her adımda salevat okuyan birini gördüm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Babamla Beytullaha gitmek üzere yola çıkmıştık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|