![]() |
Ya Latif! Nidalariyla Yetişen Yardim! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ya Latif! Nidalariyla Yetişen Yardim!Prof ![]() ![]() Size modern zamanlara ait bir hatıramı anlatacagim: Fransa'da benim oda arkadaşım bir Fransız vardı ![]() ![]() ![]() ![]() Bana dedi ki: "İhsan, ben maalesef Cezayir savaşına katıldım ![]() Biliyorsunuz Cezayir'li kardeşlerimiz Fransızlara karşı cihad ilan edip onları dışarı atmak istediler ![]() Arkadaşım devam etti: "Ben maalesef o savaşa katıldım ![]() ![]() Orada mücahidleri kovalıyoruz ![]() ![]() "--Mücahid nedir biliyor musun?" "--Yok, bilmiyorum!" dedim ![]() ![]() O dedi ki: "--Müslümanlardan Allah için savaşanlara mücâhid derler ![]() Mücahidleri kovalıyoruz ![]() ![]() temizleyelim ![]() ![]() ![]() dibine dizdim ve dedim ki, 'Ön saftan başlayacaksınız, kaçamak olmasın! Ben ateş deyince ateşleyeceksiniz ![]() ![]() 18-19 yaşlarında sarı sakallı bir genç: 'Yâ Latîf! ![]() ![]() ![]() Arkadaşlar! Bana bir kafir anlatıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() diyor ki: "'Yâ Latif! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() gelmeye başladı ![]() ![]() ![]() ![]() Ben tabiî ona, "Gel müslüman ol, anlarsın!" dedim ![]() ![]() Şimdi kardeşlerim şunu diyorum: Allah bize diyor ki "Ben, sizi korurum!" o Cezayir'li kardeşlerimiz ne yaptı? Tüfeklerini kullandılar, kurşunları bitti, taşları bitti, sopaları bitti, ve Allah'ın evine sığınıp dediler ki: "Yâ Rabbi! Senin Latîf sıfatına sığınıyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ve Allah onları korur tabii ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|