Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
latif, nidalariyla, yardim, yetişen

Ya Latif! Nidalariyla Yetişen Yardim!

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ya Latif! Nidalariyla Yetişen Yardim!

Prof Dr İhsan Süreyya SIRMA

Size modern zamanlara ait bir hatıramı anlatacagim:

Fransa'da benim oda arkadaşım bir Fransız vardı Adı Kristiyan'dı Jeoloji doktorası yapıyordu Manavgat üzerinde çalıştı

Bana dedi ki: "İhsan, ben maalesef Cezayir savaşına katıldım"

Biliyorsunuz Cezayir'li kardeşlerimiz Fransızlara karşı cihad ilan edip onları dışarı atmak istediler

Arkadaşım devam etti: "Ben maalesef o savaşa katıldım O savaş Kostantin'de, rahmetli Mâlik Bin Nebi'nin memleketinde, başladı

Orada mücahidleri kovalıyoruz" dedi Bu arada bana sordu:

"--Mücahid nedir biliyor musun?"

"--Yok, bilmiyorum!" dedim "Nedir?" dedim

O dedi ki:

"--Müslümanlardan Allah için savaşanlara mücâhid derler

Mücahidleri kovalıyoruz Emrettim askerlerime dedim ki; ateş etmeyin gelişigüzel, birbirinizi vurursunuz Hepsini bir camiye dolduralım,

temizleyelim Ondan sonra camiye doldurduk," dedi "O cami dolduBen askerleri duvarın

dibine dizdim ve dedim ki, 'Ön saftan başlayacaksınız, kaçamak olmasın! Ben ateş deyince ateşleyeceksiniz' O arada birisi kalktı

18-19 yaşlarında sarı sakallı bir genç: 'Yâ Latîf!' dedi"

Arkadaşlar! Bana bir kafir anlatıyor Öyle bir kafir ki, kendi dininden de çıkmış, ateist Lâikliği de bırakmış O kelimeyi unutmamış,

diyor ki: "'Yâ Latif!' dedi Onun ardından camidekilerin hepsi 'Yâ Latif!' demeye başladı Ya Latif! Ya Latif! Ya Latif! Cami gidip

gelmeye başladı Ben de, askerlerim de nasıl dışarıya kaçmışız; ben onu hâlâ anlayamadım!" dedi

Ben tabiî ona, "Gel müslüman ol, anlarsın!" dedim Ama hidâyet Allah'tandır

Şimdi kardeşlerim şunu diyorum: Allah bize diyor ki "Ben, sizi korurum!"

o Cezayir'li kardeşlerimiz ne yaptı? Tüfeklerini kullandılar, kurşunları bitti, taşları bitti, sopaları bitti, ve Allah'ın evine sığınıp dediler ki: "Yâ Rabbi! Senin Latîf sıfatına sığınıyoruz Bizim yapacağımız bu kadar, bitti"

Ve Allah onları korur tabii İşte tasavvufta cihad da budur: Zikir ve eylem yanyana

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com