![]() |
Peygamberi Güldüren Adam |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peygamberi Güldüren AdamABDULLAH b ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sırat üzerinde kâh yürür, kâh düşer, kâh yüzüne ateşin alevi ulaşır ve yüzünü yakar ![]() - Yücedir o Allah ki, beni senden kurtardı ![]() ![]() - Ey Rabbim, beni şu ağaca yaklaştır da gölgesinden faydalanayım ve altındaki ırmağın suyundan içeyim, der ![]() Yüce Allah: Ey insanoğlu, sana bunu verirsem, belki sonra başka bir şey istersin, buyurur ![]() - Hayır, ey Rabbim der ve başka bir şey istemeyeceğine söz verir ![]() ![]() ![]() - Ey Rabbim, beni şu ağaca yaklaştır ki, altındaki suyundan içeyim ve gölgesinden gölgeleneyim, bundan başkasını istemeyeceğim, der ![]() - Ey insanoğlu, söz vermedin mi ki, başkasını istemeyecektin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Ey Rabbim, beni şu ağaca yaklaştır da gölgesinden gölgeleneyim, altında akan sudan içeyim, başkasını istemeyeceğim, der ![]() - Ey insanoğlu, başkasını istemeyeceğine dair söz vermemiş miydin, der ![]() - Ey Rabbim, bu son olsun, bundan başkasını istemeyeceğim, der ![]() ![]() - Ey Rabbim, beni Cennete girdir, der ![]() - Ey insanoğlu, hangi şey seni tatmin eder ve isteklerine son verir ![]() ![]() - Ey Rabbim, sen âlemlerin Rabbi olduğun halde benimle alay mı ediyorsun, der ![]() Buraya geldiğinde) İbn-i Mes'ud r ![]() ![]() Niçin güldüğümü sormuyor musunuz? dedi ![]() ![]() - Peygamber s ![]() ![]() ![]() ![]() - Peygamber s ![]() ![]() ![]() ![]() Adam, “Alemlerin Rabbi olduğun halde benimle alay mı ediyorsun?” dediği vakit, Alemlerin Rabbi güldüğü için güldü, dedi ve bunun üzerine Allah adama: - Ben seninle alay etmiyorum, fakat ben neyi dilersem yapmaya gücün yeten Allah'ım, buyurur ![]() |
![]() |
![]() |
|