![]() |
Hiç Böyle Bir Evlilik Duydunuzmu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hiç Böyle Bir Evlilik DuydunuzmuYüzü simsiyahtı ![]() ![]() ![]() -Ya Resûlallah, yüzümün siyahlığı cennete girmeme mani midir? -Asla! -O halde beni niçin insanlar hor görüyorlar, kimse bana niçin kızını vermiyor? -Amir bin Vehebin evine git ve Resûlullah selamı var, kerimeni bana nikahlamanı emretti de ![]() Siyah yüzlü genç hemen adrestedir ![]() ![]() Baba kızgın, hemen reddeder ![]() -Babacığım, vahiy gelir de sonra seni mahcup eder ![]() ![]() ![]() Kızının ikazıyla mescide koşan baba özür diler: -Söylediğinin doğru olup olmadığını bilmiyordum ![]() ![]() ![]() ![]() Efendimizin gence emri: -Git, evini hazırla, aile oturacak şekilde döşe ![]() -Benim ev döşeyecek tek dirhemim bile yok! ![]() ![]() -Öyle ise Aliye, Osmana, Abdurrahman bin Avfa git ![]() ![]() Uçarcasına gider ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çarşı yolunda hızla giderken kulağına bir ses gelir ![]() ![]() ![]() -Ey kendini Allaha asker bilen Müslümanlar! Derhal atınıza binin, cihada yönelin ![]() ![]() Şimdi ne olacak? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sıçradığı atının üzerinde kuş gibi uçar, bekleyen orduya toz duman içinde karışır ![]() -Bu genç, herhalde Bahreynden gelen biridir, derler ![]() -Sen Saad mısın? buyurur ![]() -Evet, deyince de dua eder: -Ceddine saadetler! ![]() ![]() Kumlu çöllerden geçilir, tozlu yollardan gidilir ve nihayet düşmanla müthiş bir savaş başlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Allahü Ekber! Evlenmek üzere olan Saad da şehit! Efendimiz onun cesedi başına gelir, mahzun şekilde bakar: -Seni Havz-ı Kevserimin başında bekleyeceğim! Bir hayret nidası daha: Allahü Ekber! Sonra döner, oradakilere hitap eder: -Kılıcını, mızrağını ve atını alın, kendisini gönüllü olarak isteyen kızcağıza verin ![]() -Kızını vermekte tereddüt ettiğin siyah yüzlü gence Allahü Teâla cennet hurilerini lâyık gördü! Ve hayret nidaları birbirini takip eder: -Allahü Ekber! Allahü Ekber! ![]() ![]() ![]() _________________ |
![]() |
![]() |
|