![]() |
Benim Sahibim Zengindir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Benim Sahibim ZengindirŞakik-i Belhi hazretleri "rahmetullahi aleyh", gençliğinde ticaret için Türkistan’a gider ve merak edip bir puthaneye girer ![]() -Sana hiç bir fayda ve zararı olmayan puta tapacağına, her şeyin sahibi olan Allahü teâlâya ibadet et deyince putperest; -Eğer söylediğin doğru ise ve O, sana senin memleketinde rızk vermeye kadirse, niçin ta buralara kadar geldin? deyiverir ![]() Şakik-i Belhi hazretleri "rahmetullahi aleyh", bu söz üzerine derin düşüncelere dalar ve bir mecusi ile Belh şehrinin yolunu tutar ![]() -Kısmetin olmayan bir rızk peşindeysen, kıyamete kadar gitsen onu ele geçiremezsin ![]() ![]() ![]() Bu söze de, Şakik-i Belhi hazretleri "rahmetullahi aleyh" hayran kalır ve dünyaya karşı meyli azalır ![]() ![]() ![]() ![]() -Ey köle, herkes üzüntü içindeyken, senin neşene sebep nedir? diye sorar ![]() -Benim üzülmeme gerek yok ![]() ![]() ![]() Şakik-i Belhi hazretleri, kölenin bu sözü karşısında kendi kendine; “Aman ya Rabbi! Az bir dünyalığı olan şu zenginin kölesi böyle neşeli ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|