Herşey Sevmekle Başlar |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Herşey Sevmekle BaşlarHERŞEY SEVMEKLE BAŞLAR Bir kadın, kapıdan dışarı çıktığında, bembeyaz sakallı üç ihtiyarın kendi evinin önünde oturduklarını görür ![]() ´Ben sizi hiç tanımıyorum, der ![]() ![]() ![]() Ama aç ve susuz olmalısınız ![]() ![]() Lütfen içeriye gelin de sizlere bir şeyler ikram edeyim![]() ![]() ´´Evin erkeği içerde mi?´ Diye sorar adamlar ![]() ´Hayır, der kadın Şu an evin dışında ´´O evde olmadığı sürece bizim bu eve girmemiz mümkün değil ![]() ![]() ´ diye cevap verirler![]() Akşam olup kocası eve döndüğünde kadın olanları anlatır ![]() ´Peki, onlara söyleyebilir misin, der adam Ben evdeyim artık, bu eve gelebilirler![]() ![]() ´Kadın dışarı çıkıp bu kişileri içeri davet eder ![]() Ama bu defa da; ´Hepimiz aynı anda içeri girmeyiz´ der yaşlı adamlar ![]() Kadın öğrenmek ister; ´Niye giremezsiniz? ![]() ´İhtiyarlardan biri açıklar: ´Onun adı ZENGİN, der bir arkadaşını göstererek ![]() Diğeri BAŞARI ![]() ![]() ![]() Ben ise SEVGİ ![]() ![]() ´Sonra ekler; ´Şimdi içeri gir ve kocanla konuş Hangimizi evinizde istersiniz?![]() ´Kadın içeri girip söylenenleri kocasına anlatır Adam duyduklarıyla neşelenerek;´Ne güzel, der Madem öyle, Zengin´i içeri çağıralım ve evimizi zenginlikle doldursun![]() ![]() ´Karısı itiraz eder; ´Canım, niçin Başarı´yı çağırmıyoruz?´ Bu sırada, evin diğer köşesinde bulunan gelinleri konuştuklarını duyar Koşarak gelir ve kendi fikrini söyler;´Sevgi´yi çağırsak daha iyi olmaz mı? Evimiz sevgiyle dolar! ![]() ´´Gelinimizin teklifini dikkate alalım, der adam karısına ![]() ![]() Dışarı çık ve bizim misafirimiz olması için Sevgi´yi davet et ´Kadın dışarı çıkar ve yaşlı adamlara sorar; ´Hanginiz Sevgi idi? Lütfen içeri gel ve misafirimiz ol ![]() ![]() ´Sevgi ayağa kalkar ve eve doğru yürümeye başlar Fakat diğer iki yaşlı adam da onu takip ederler![]() ![]() Kadın şaşırmış bir halde Zengin ve Başarı´ya sorar;´Ben sadece Sevgi´yi davet ettim, siz niye geliyorsunuz?´ Zengin ve Başarı bir ağızdan cevap verirler: ´Eğer Zengin´i ya da Başarı´yı davet etmiş olsaydın diğer ikisi dışarıda kalırdı Ama sen Sevgi´yi davet ettin![]() ![]() O nereye giderse biz de ardından oraya gideriz Çünkü nerede Sevgi varsa, orda Başarı ve Zenginlik de vardır |
|
|
|