![]() |
* İbretlik Hadis *konu zina |
![]() |
![]() |
#1 |
MoNaRoZa
|
![]() * İbretlik Hadis *konu zinaBir gün Peygamber Aleyhisselamın huzuruna bir genç geldi ![]() ![]() - Ey Alllahın Resulü, zina etmem için bana izin ver ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ancak, o Şefkatli Nebî, bunların hiçbirine izin vermediği gibi, susup genci dinledi ![]() - Böyle bir şeyin senin annenle yapılmasını ister miydin? Genç: - Anam babam sana feda olsun yâ Resulallah! Elbette istemezdim ![]() Peygamber Aleyhisselam: - Hiçbir insan, annesine böyle bir şey yapılmasını istemez buyurdu ve: - Peki senin bir kızın olsaydı, ona böyle bir şey yapılmasını ister miydin? diye sordu ![]() Genç adam bu soruya da: - Canım sana feda ey Allahın Resulü, istemezdim diye cevap verdi ![]() Peygamber Aleyhisselam: - Hiçbir insan, kızına böyle birşeyin yapılmasını istemez buyurdu ![]() - Halanla veyahut teyzenle böyle bir şey yapılmasını ister miydin? dedi ![]() - Hayır yâ Resulallah! dedi genç ![]() - Bir başkasının kız kardeşinle zina etmesini ister miydin? dedi Resulallah ![]() - Hayır! hayır, istemezdim! diye cevap verdi genç ![]() Ve Peygamber Aleyhisselam sözlerini şöyle bitirdi: - Hiç kimse, halasıyla, teyzesiyle, kız kardeşiyle zina edilmesini istemez ![]() - Allahım bunun günahını bağışla, kalbini temizle ve namusunu koru ![]()
![]() |
![]() |
Cevap : * İbretlik Hadis *konu zina |
![]() |
![]() |
#2 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : * İbretlik Hadis *konu zinaçok güzel bir konu teşekkürler monaroza |
![]() |
![]() |
|