|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
anlayiş, cenneti, karikocaya, kazandiran |
![]() |
Kari-Kocaya Cenneti Kazandiran Anlayiş Nedir? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kari-Kocaya Cenneti Kazandiran Anlayiş Nedir?KARI-KOCAYA CENNETİ KAZANDIRAN ANLAYIŞ NEDİR? Dinin yol göstericiliğinden istifade etmeyi isteyen aileler, mutlu olur, huzurlu olur, başkalarının şöyle ya da böyle bir hayat içinde oluşları onların mutluluk ve huzurlarına gölge düşüremez ![]() Çünkü dindarlar dini ölçülerle bakarlar hayatlarına ![]() ![]() ![]() Asmaî anlatıyor: Çölde gidiyordum ![]() ![]() ![]() ![]() Dedim ki: ? Hanımefendi, ne şanssız biriymişsin sen ![]() Kadın dudaklarını bükerek bana şöyle acı acı baktıktan sonra dedi ki: ? Sen ne kötü adammışsın ki böyle yuvamızı yıkacak sözler söylüyorsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Asmaî diyor ki: ? Diyemem dedim ![]() ![]() ![]() ![]() ? Öyle ise dedi söyle bakalım ![]() ![]() Hanım, bundan sonra da şunları ilave eder sözlerine: ? Şimdi bana düşen, kaderin yazdığı bu yazıya razı olup müşterek hayatımızı cenneti kazanacak şekilde yaşamaktır ![]() ![]() Asmaî bunları anlattıktan sonra diyor ki: ? Yuvayı dişi kuş yapar, derler ![]() ![]() ![]() Evet, Müslümanlarda evliliğe bakış böyle şekillenir ![]() Böylesine bir sağlam inanç ve anlayıştan sonra yıkılır mı aile? Medya ne kadar cazip görüntüler sergilerse sergilesin ![]() ![]() Burada Batılı?ların itirafları geliyor aklımıza ![]() Diyorlar ki: ? Müslüman toplumda aile çok sağlam, nesil de kolay kolay bozulmuyor bu yüzden ![]() Evet, bütün mesele bizi biz yapan kültürümüze bağlı kalıp ailemizi ayakta tutan ölçülerimize sadık oluşumuzda ![]() * * * İsterseniz bir de aile içinde beyin anlayışından bir örnek sunalım! Bunu da Ebülleys anlatıyor: ? Alimin birinin hanımının çenesi çok düşük, kendisi de beceriksizdi ![]() ![]() ![]() Şöyle cevap verdi: ? Bırakırsam ikimiz de kaybederiz ![]() ![]() ![]() ![]() Bir ailenin hanımı öyle, beyi de böyle düşünürse elbette bu aile yıkılmaz, yuvasında yeller esmez ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|