Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kerim, kuranı, musun, okumuyor

Kur'anı Kerim Okumuyor Musun?

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kur'anı Kerim Okumuyor Musun?

yezid el-fakir şöyle anlatmış:

"cabir bin abdullah'ı ziyarete gitmiştimbazı konulardan bahsederken bir gurup insanların cehennemden çıkacagını söyledi buna çok kızmıştım çünkü o güne kadar böyle bir şey olacagını kabul etmiyordum dedimki"

-halkın konuştuklarıyla ilgilenmiyorum, ama size hayret ediyorum ey ashab-ı resül! çünkü siz,ALLAH'IN bir kısım insanları cehennemden çıkaracagını söylüyorsunuz oysaki ALLAH "cehennemden çıkmak isterler ama oradan çıkamayacaklardır"(maide süresi 37ayet)buyuruyor

cabirin arkadaşları beni azarlamaya kalkıştılarsada cabir sükunetini bozmadan"

-adama ilişmeyin,çünkü bu ayet kafirler hakkındadır,dedi ve şu mealdeki ayeti okudu"kafirler,kıyamet günü cezaları olan azaptan kurtulmaları için dünyada olan her şeyi,bir misli fazlasıyla verseler dahi kendilerinden kabul edilmezonlara can yakıcı bir azap vardıronlar ateşten çıkmak isterler,ama oradan çıkacak degilleronlara devamlı bir azap vardır"(maide süresi36ve37ayetler)

sonra devam ederek bana"

-sen hiç KUR'AN okuyormusun,diye sordu

-okuyorum,hatta KUR'AN In tamamını okuyorum,dedim bu defa şöyle dedi

-ALLAH ey muhammed!sav sana mahsus olmak üzere gecenin bir kısmında kalkıp kur'an oku,teheccüd namazı kıl böylece rabbinin seni makam-ı mahmüda eriştirecegini uma bilirsin"(İSRA SÜRESİ,79,AYET)buyurmuyormu? ALLAH,onları işledikleri cürümler sebebiyle diledigi kadar cehennemde tutacak ve onlarla konuşmayacak çıkarmak isteyincede çıkartacaktır artık bu hadisten sonra şefaati inkar etmedim

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com