![]() |
Avcı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Avcıİyi bir avcıydı ![]() ![]() ![]() Heyecanla Bediüzzaman’ın yanına vardı ![]() ![]() – Merhaba, safa geldin kardeşim, otur, dedi Bediüzzaman ![]() – Abdülkadir, dedi ![]() – Maşaallah, dedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şahsî ve ailevî durumunu sormaya başladı ![]() – Babanın adı nedir? – Abdurrahman efendim ![]() – Kaç kardeşsiniz? – Altı erkek kardeşiz ![]() – Ne iş yaparsın? – Avcılık efendim ![]() – Sizin orada ne gibi hayvanlar bulunur? – Ceylan, tavşan, ördek ve keklik gibi hayvanlar bulunur efendim ![]() – Her ava çıktığınızda ne kadar para masraf edersiniz? – Bazen olur ki 50 lira masraf ederiz ![]() Bediüzzaman bir müddet düşündü ![]() ![]() İlk defa ziyaretine gelen bu talebesini bu âdetinden vazgeçirmek istedi ve şu teklifte bulundu: – Peki, dedi ![]() Abdülkadir, onun dilinden dökülen her kelimeyi can kulağıyla dinliyordu ![]() – Evet efendim, dedi ![]() ![]() Abdülkadir için avcılık orada tarihe gömüldü ![]() Hiçbir canlının canını incitme! Ömer Faruk Paksu |
![]() |
![]() |
|