Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
eyle, ile, Îmân, nasip, rabbi, ölmemi

Ya Rabbi, İman İle Ölmemi Nasip Eyle

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ya Rabbi, İman İle Ölmemi Nasip Eyle

Evliyanın büyüklerinden bir zat, hac zamanında insan kılığına girmiş olan

İblisi Arafat'ta gördü Zayıflamış ve benzi solmuş, gözü yaşlı ve kamburu çıkmış, perişan bir haldeydi Evliya zat, İblisi tanıyıp ona dedi ki:

- Niçin gözün yaşlıdır?

- Ticaret yapmak fikri olmadan, sırf Allah rızası için hac yapmaya gelenlerin, bu arzuları yüzünden diğerlerinin de haclarının Allah tarafından kabul edilmesinden korktum Onun için ağlıyorum

- Seni zayıflatan nedir?

- Hacıları getiren atların inlemeden, kişneyerek gelmelerine üzüldüm Halbuki benim yoluma gidenleri böyle götürselerdi, sevincim çok artardı

- Peki, benzini solduran nedir?

- Müslümanların ibadetlerine devam etmeleri ve birbirleriyle yardımlaşmalarıdır Şayet isyanda yardımlaşsalardı, sevincim artardı

- Seni çökertip, belini büken nedir?

- Kulların, (Ya Rabbi, iman ile ölmemi nasip eyle) diye dua etmeleridir Halbuki ben onları, kendi ibadetlerini beğendirip veya Allah affeder diye yalan yanlış yaptırıp veya sonra yaparsın diye kandırıp imansız gitmeleri için çalışmaktayım Allah?a böyle yalvaranların, benim bu iş için çalıştığımı anlamalarından, tedbir almalarından korkuyorum

Dinimiz İslam :: wwwdinimizislamcom ::

Dinimiz İslam Mail Grubu

Gruba üye olmak için: Mail Grubu :: wwwdinimizislamcom ::

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com