![]() |
Amerikalı Profesörün İlk Namazı... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Amerikalı Profesörün İlk Namazı...]AMERİKALI PROFESÖRÜN İLK NAMAZI ![]() ![]() ![]() Amerika'nın muhtelif üniversitelerinde görev yapan matematik Prof ![]() Müslüman olduğum gün cami imamı, bana namazın kılınışını açıklayan bir kitap verdi ![]() — Acele etme, rahat ol, zamanla yavaş yavaş yaparsın, dediler ![]() Ben de kendi kendime, namaz bu kadar zor mu, dedim ve talebeleri duymamazlıktan gelerek, hemen vaktinde beş vakit namaz kılmaya karar verdim ![]() ![]() İlk namaz denemesi için kendime güven gelince yatsı namazını kılmaya karar verdim ![]() ![]() Abdest bitince odanın ortasında durup, kapı ve pencerelerin kilitli ve kapalı olmasından emin olduktan sonra kıble olarak bildiğim tarafa yöneldim, derin bir nefes aldım ve elimi kaldırarak alçak bir sesle Allahu Ekber dedim ![]() Kimsenin beni işitmemesini ve görmemesini umuyordum, yavaş yavaş Fatiha suresi ile kısa bir sureyi Arapça olarak okudum ![]() ![]() ![]() ![]() Tekrar tekbir getirerek doğruldum ve artık secdeye varma zamanı gelmişti ![]() utandım gülünç duruma düştüm zannettim ![]() ![]() Bir müddet tereddüt ettikten sonra derin bir nefes aldım, başımı seccadeye koydum, dikkatimi dağıtacak düşüncelere yer vermeden ikinci secdeye de vardım ![]() ![]() ![]() ![]() Selamdan sonra bulunduğum yerde olduğum gibi kaldım, geriye dönüp nefsimle giriştiğim savaşı aklımdan geçirdim, bir savaştan çıktığımı hissettim, sonra başımı önüme eğerek mahcup bir şekilde — Allah'ım geri zekalılığımdan ve tekebbürümden dolayı beni bağışla, uzak bir yerden geldim ve daha önümde kat edilecek uzun bir yol var, diye dua ettim ![]() Bu esnada daha önce hiç yaşamadığım bir şeyi hissettim ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra sebebini bilmeden ağlamaya başladım, ağlamam artıp gözyaşlarım aktıkça, rahmet ve lütuftan harika bir gücün beni kucakladığını hissettim ![]() ![]() ![]() — Allah’ın rahmet ve mağfireti, sadece günahları affetmiyor, o aynı zamanda bir şifa ve bir sekinedir ![]() Uzun bir süre başım eğik bir şekilde öylece diz üstü kaldım ![]() ![]() ![]() — Allah’ım bir daha küfre girmeye cüret edersem beni, o küfre girmeden önce öldür ve bu hayattan kurtar, hata ve eksiksiz yaşamanın çok zor olduğunu biliyorum, ancak şunu yakînen biliyorum ki, bir tek gün dahi olsa Sensiz yaşamak, Senin varlığını inkâr etmem mümkün değildir ![]() |
![]() |
![]() |
|