Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
azrailden, kaçış

Azrailden Kaçış

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Azrailden Kaçış

AZRAİL'DEN KAÇAN ADAM

Bir gün bir adam soluk soluğa Hz Süleyman (as)'ın huzuruna girdi Korkudan yüzü sapsarı kesilmiş, dudakları morarmış, beti benzi atmıştı

Hz Süleyman:''Ne oldu sana, nedir bu halin?'' diye sordu

Adamcağız;''Bu gün Azrail'i gördüm Bana çok tuhaf bir nazarla, hatta hışımla baktı ki, içime tarifi imkansız bir korku düştü Sizin adalet kapınıza sığındım'' dedi

Hz Süleyman: ''Peki benden ne istiyorsun, ne yapayım senin için deyince;

''Ey adaletli padişahım! Rüzgara emret de beni Hindistan'a kadar götürsün Belki oraya gidince Azrail'den canımı kurtarırım'' diye yalvardı

Hz Süleyman rüzgara emretti ve rüzgarda adamı Hindistan'da bir yere götürdü

Ertesi gün divan vakti Hz Süleyman halkı kabule başlayınca Azrail çıka geldi

Hz Süleyman bir gün önceki adamı hatırlayıp Azrail'e: ''Dün bana bir adam geldi Kendisine öfkeyle baktığını söyledi Bunun sebebi nedir?'' diye sordu

Azrail: ''Ey büyük padişah! Ben o adama hışımla bakmadım ki Tam aksine, onu görünce şaşırdım kaldım Çünkü Cenab-ı Rabbü'l Alemin bana: 'Git, falan kulumun canını Hindistan'da al!' buyurmuştu Adamı görünce şaşırdım Çünkü adamın yüz tane kanadı olsa yine de Hindistan'a gidemez diye düşünmüştüm Fakat Hindistan'a gidince adamı orada görüp daha da şaşırdım ve bana emredildiği gibi adamın canını Hindistan'da aldım'' dedi

MESNEVİ 1 CİLT (hangi beyitler olduğunu bulamadım)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com