|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bekletmişim, için, sanki, yaşamımı, yıllardır |
![]() |
Sanki Yaşamımı Yıllardır Senin İçin Bekletmişim |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sanki Yaşamımı Yıllardır Senin İçin BekletmişimBugün yandaki apartmanın önüne bir ambulans geldi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yüzünde derin çizgiler vardı adamın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Durmadan, hepiniz bana karşısınız, bense tek başınayım, siz hepiniz bana karşısınız, diye bağırıyordu ![]() Bu sözler sanki binlerce kez yankılandı kalbimde ![]() ![]() ![]() Sanki birisi kendi yokluğuna giderken beni anlatıyordu ![]() Hepiniz bana karşısısınız, bense tek başınayım ![]() ![]() ![]() Adam ambulansa bindirilirken bir an direndi, binmek istemedi ![]() ![]() ![]() ![]() İşte tam o sırada geriye dönüp bana baktı ![]() ![]() ![]() Bir an ![]() İyiliği özleyen yanımı ![]() Alnında derin çizgiler, gözlerinin altı derin morluklarla kaplı çocukluğumu gördüm onda ![]() Onca yoğun, onca hissederek yaşamasına rağmen yine de bu hayattan hiçbir şey anlamamış kalbimi gördüm onda ![]() Ambulans çekti gitti ![]() ![]() ![]() Çok istedim o adam gibi kıskıvrak bağlanıp götürülmeyi ![]() ![]() ![]() ![]() Ama yapamadım ![]() O adam gibi hissettiğim halde, bağıramadım ![]() Tıpkı sana birkaç gece önce bağırmak istediğim halde bağıramayışım gibi ![]() ![]() ![]() Rahatsız olmuşsun seni aramamdan ![]() ![]() Sana gönderdiğim mesajları uluorta onlara gösteriyormuşsun ![]() Ben senin önemli ve pahalı bir kölenim ya, köle pazarında beni insanlara teşhir ediyormuşsun ![]() Şimdi ben ona ne söylemeliyim, ben bir insana bu ilişki bitti diyemem ki, bunu onun anlamasını beklerim, diyormuşsun ![]() Bu hayatta kölelerin sözüne kimse inanmaz ki ![]() İstediğini söyleyebilirsin onlara benim hakkımda, çünkü sen efendisin, hep sana inanacaklardır ![]() ![]() ![]() Benimse bir köle olduğum bu karanlık ormanımda en sadık duygularım bile ansızın yırtıcı hayvanlar gibi çıkacak karşıma ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Beni senden çok duygularım küçümseyecek, beni senden çok o yabancı kalbim hırpalayacak ![]() ![]() Bu ne haksızlık, bu ne basitlik, ne bayağılık, diye sana öfkeyle bağırmak için telefona sarıldığımda, sesini duyar duymaz beni sen değil, beni önce duygularımın, beni önce bana yabancı olan o kalbimin yendiğini hissedeceğim acıyla ![]() ![]() ![]() Adımı söyleyeceksin sonra, tutulup kalacağım o an; orada mısın, konuşsana benimle, diyeceksin ![]() ![]() ![]() ![]() Yüzüm ürperecek o an ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bana bunları neden yaptın, beni neden onlara teşhir ettin, sevgimi neden ayaklar altına aldın, diye soramayacağım ![]() Sevgime onca haksızlık ettiğin, aşkımın önünü acımasızca kapattığın halde sesini duyar duymaz sana duyduğum o derin öfkem birden sonsuz bir hayranlığa dönüşecek yine ![]() ![]() ![]() İkimiz de hiçbir şey olmamış gibi yapacağız ![]() ![]() Bu hep böyle olacak ![]() Sense sana duyduğum bağlılıktan emin o gece kendine hayran, yaralarını biraz olsun sarmış olarak uyuyacaksın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Biliyorum seni sevdikçe hep kendi sevgime haksızlık ettim ben ![]() ![]() ![]() Seni sevdikçe seni sana hapsettim ![]() Sevdikçe, seni o hep sana dönük bencil arzularına, o sadece başkalarının kanından beslenen hayranlığına hapsettim ![]() Benim gibi kölelerin sevgisi seni böyle yapayalnız, seni böyle kendine tutkun yaptı ![]() Bir köle efendisi için üzülür mü, ben senin için üzülüyorum sevgili ![]() ![]() ![]() Bir kölenin üzüntüsü bu hayatta ne kaçar geçerliyse o kadar üzülüyorum sana ![]() ![]() ![]() Bazen kaçmak istiyorum bu duygulardan, sadece senden değil, bütün insanlardan kaçmak ![]() İçinde sen olduğun için hayatla ilgili bütün meraklarımı öldürüp kendime kapanmak ve orada yaralarımı sarmak istiyorum ![]() İşte böyle zamanlarda aklına düşüyorum ![]() ![]() Sesimden sana akan kana, o köle hayranlığıma, o kimsesiz tutkuma ihtiyaç duyuyorsun ![]() Gecenin kör bir vakti beni arıyorsun ![]() Biliyor musun, aslında ben hep seni özlüyorum, sana haksızlık ettiğimi biliyorum, ama ne olur izin ver bana, bir şeyleri tüketmek istiyorum, hiçbiri bana ait değil, ama böyle bir zaman bu ![]() Sen benim kötü zamanıma denk geldin ![]() ![]() Belki de kendimden öç alıyorum ben, ama biliyorum bir gün seninle olacağım ben ![]() Kendimi bildiğim kadar bunu da iyi biliyorum ![]() Ve sonra telefonu kapatıyorsun ![]() Ve kölen için hayat yeniden başlıyor bütün o derin sızısı ve bütün o zavallı vaatleriyle ![]() ![]() ![]() Yo hayır, sana şaşırmıyorum, onca terk edilişten, onca aşağılanmadan sonra hiçbir şey olmamış gibi süren ve sen engel çıkarttıkça giderek artan bu sevme heyecanıma şaşırıyorum ben ![]() ![]() ![]() Düşeceğini bile bile onca ağır kayaları yüksek bir dağın tepesine çıkartıp durmama şaşırıyorum ![]() Dibi delik testilerle bilmediğim uzaklıklara durmadan su taşıma inancıma şaşırıyorum ![]() Bana bütün bunları söyledikten sonra arkadaşlarına, yakınlarına, beni durmadan arıyor, ona bu ilişkinin bittiğini nasıl söylemeliyim, demene değil, sana böyle gecelerin sonunda, sonraki günlerde ve gecelerde o köle heyecanıyla gönderdiğim mesajları başkalarına göstermene değil, ben en çok kendime şaşırıyorum sevgili ![]() ![]() ![]() Bunları bile bile, seni o ilk günkü heyecanla sevmeme şaşırıyorum ![]() Oysa bir yanım çok aydınlık, çok berrak ![]() ![]() ![]() Acı verecek kadar aydınlık ![]() ![]() ![]() Seni bu aydınlıkta çok gördüm ![]() Sen benim değilsin, bunu en çok bu aydınlıkta gördüm ![]() Senin de efendin var, seni sonsuz üzen, seni hiç anlamayan, sevgini durmadan küçümseyen bir efendin var, sen onu seviyorsun durmadan ![]() Seni benim gibi birileri öyle yaralamış, öyle kırmış ki, sana iyilik ve şefkat göstereni değil, seni küçümseyenleri, sana durmadan engel çıkartıp, seni durmadan aşağılayanları seviyorsun ![]() İşte hayat bu sevgilim ![]() ![]() ![]() Ben senin kölenim ![]() Sen başkalarının ![]() ![]() ![]() Bu hayatın acımasızlığını anlatmak için başka bir örneğe gerek yok ![]() Birileri niye daha fakir, neden bunca sefalet, neden durmadan savaşıyor ülkeler, neden bu acımasızlık, bu nefret ![]() ![]() ![]() Bunları başka yerde aramaya gerek yok ![]() Gerek yok onca politik ve ekonomik tahlile ![]() ![]() ![]() İkimizin arasındaki faşizm anlatmaya yeter her şeyi ![]() İkimizin arasındaki faşizm anlatmaya yeter bu hayatı ![]() ![]() ![]() Bir yanım çok aydınlık, bir yanım çok berrak ![]() ![]() ![]() Orada görüyorum her şeyi ![]() ![]() ![]() Bir yanın sevgini uçurmak istiyor, bir yanın onu soluksuz bırakıyor ![]() Kendinden kurtulmadığın için yapayalnızsın, bu yüzden başkalarının hayranlığına, o köle ilgilerine muhtaçsın ![]() Arzuların hep sana dönük ![]() Kendine gömülmüşsün ![]() Ama birileri seni sevmese, birileri seni aramasa, sana hayran olmasa, gizlendiğin o yerde havasızlıktan ölürsün ![]() Başkalarının o zavallı enerjileriyle, o kimsesiz kalmış sevgileriyle besleniyorsun ![]() Benim gibilerinin o saf, o köle heyecanlarıyla kendine inanıyorsun ![]() Aşk senin için başkalarını cezbetme oyunu haline dönüşmüş ![]() Dünyanın en yalnız panayırı kalbin ![]() Susuz bıraktığın kölelerinin varlığından hayat kazanıyorsun ![]() Birilerini sana muhtaç bıraktıkça zaman kazanıyorsun ![]() Yaşadığına inanmak için yakınlarına benim sesimi dinletiyorsun, onlara sana yazdıklarımı gösteriyorsun ![]() Kendi yalnızlığını gizlemek için sana duyduğum o köle aşkımı sergiliyorsun karşına ilk çıkanlara ![]() ![]() ![]() Bu garip aydınlıkta görüyorum seni ![]() ![]() ![]() Gizli gizli moda dergilerini, o çok satan magazinleri okuyorsun ![]() Şık, gözalıcı, kusursuz mankenlerin vücutlarına bakıp iç geçiriyorsun ![]() Kendinden çıkıp onlardan birine benzemek, hem bütün hayranlıkları üstüne çekmek, hem de kaybolmak istiyorsun ![]() Kendine bunca hayran, kendinden, o bencil arzularından çıkmamaya bu denli uzakken bile bir başkası olmak, dahası hem en çok arzulanan, hem de ebediyen kaybolmak istiyorsun ![]() Keşke yaşadığın onca acı bu doyumsuzlukların yüzünden olsaydı ![]() Hiç düşünmeden unuturdum seni ![]() Keşke o derin yüzeyselliklerinin dışında bir başkası olmasaydın sen ![]() ![]() ![]() Seni o halinle görüp bitirseydim ![]() Keşke söylediğin her şeye inanabilseydim ![]() Oysa öyle ürkek ki sevgin, seni kim anlamak istese de ister istemez derin boşluğunu sürüyorsun öne ![]() ![]() ![]() O derin kimsesizliğini ![]() ![]() ![]() Çünkü seni böyle tanımalarından delice korkuyorsun ![]() Ne zaman biri sana sevgiyi hatırlatsa o derin boşluk açılıyor önünde ![]() ![]() ![]() O sana yabancı boşluk ![]() ![]() ![]() İşte bu yüzden seni gören aydınlığım acı veriyor bana ![]() ![]() ![]() Çünkü senin imkansızlığında kendimi görüyorum ![]() Sen ne kadar kendi içinden çıkmasan da ben senin içindeki karanlıkta yüzüyorum çünkü ![]() ![]() ![]() Öyle bir köle sevda ki bu kendimi unuttukça seni hatırlıyorum ![]() Sen beni sevmek için bir kez olsun içinden çıkmadın, biliyorum, ama ben seni sevmek için kaç kez çıktım kendimden ![]() Kaç kez senin boşluğundan çaresiz kendime geri döndüm ![]() Seni öyle ürpertirdi ki içindeki kimsesizlik, öyle çekerdi ki içindeki boşluk seni diplere, bu yüzden hep bir başkası olmayı düşleyerek yaşadın ![]() ![]() ![]() ![]() Seni hep bir başkası olarak tanısınlar istedin ![]() İşte sevgili, sen kendine nasıl bir yabancı gibi davrandıysan seni sevenlere de öyle davrandın ![]() Bu yüzden başkalarının hayranlığına derinden muhtaçtın ![]() Kendine saygı duyabilmek için birilerinin köle sevgilerine ihtiyacın vardı ![]() Bütün bunları bile bile sevdim seni ![]() Bir yanım o acı veren aydınlıkta senin o üşüyen, o dipsiz boşluklarını görüyor, buradan bir çıkış olmadığını hissediyor, ama bir yanım beni durmaksızın sana, boşluklarına, o durmadan üşüyen kimsesizliğine çekiyordu ![]() Ve ne yapsam engel olamıyordum bu yanıma ![]() ![]() ![]() Acı çekmekten zevk almak mıydı bu bilmiyorum ![]() Ama seni kendim gibi hissediyordum böyle anlarda ![]() ![]() ![]() Seni yalnız ben kurtarırmışım gibi geliyordu o dipsiz boşluklarından ![]() ![]() ![]() Bu duygu, bu sana sevgiyle atılma hissi, çok soylu ve kutsal geliyordu bana ![]() ![]() ![]() Sanki onca yıl kendimi bunun için bekletmiştim ![]() Yapmam gereken en basit, en sıradan şeyleri yapmamış, yaşamımı onca yıl bunun için mahvetmiştim ![]() Sanki bu yüzden onca yıl, yaşamaktan çok oynamış, kendimi dışardan seyretmiştim ![]() Sanki onca yıl beklettiğim yaşamımı bir tek sende doğrulayabileceğimi hissetmişim ![]() İşte bu yüzden bu sana doğru akan köle sevgimi durduramıyorum ![]() ![]() ![]() İşte ne oluyorsa o zaman oluyor, kimseden tiksinmediğin, kimseden uzaklaşmadığın kadar benden tiksiniyor, benden uzaklaşıyorsun ![]() Bu yaşadıklarımızı ne kendine ne bana itiraf edemeyecek kadar güçsüz olduğun için seni hiç tanımayan, bütün bu duygulardan uzak birine doğru soluk soluğa kaçıyorsun ![]() O yabancı, o uzağında yaşayan kalbini gözünü kırpmadan ona uzatıyorsun ![]() Ve sen yine benim yıkımım oluyorsun ![]() Ve o zaman ben yine geriye, kendime dönüyorum ![]() Daha fazla acı çekmemek için kendimi alkolle uyuşturmaya, arzularımı yok etmeye, kendimi hissizleştirmeye dönüyorum ![]() Ve en acısı seni unutabilmek için olmadık insanlarla küçük ölümler deniyorum ![]() Küçük sevgi oyunları ![]() ![]() ![]() Tıpkı senin beni sevdiğin gibi kendimden çıkmadan sevmeye çalışıyorum onları ![]() ![]() ![]() Seni bana unuttursunlar diye ben de senin gibi kendi uzağında yaşayan bir başkası olarak seviyorum onları ![]() ![]() ![]() İşte o zaman anlıyorum ki kölelerin de acımasız olduğunu sen öğretmişsin bana ![]() ![]() ![]() Senin o kimsesiz, o zavallı efendiliğin öğretmiş ![]() ![]() Onların sevgisine kayıtsız kalmayı, onları arzulasam da arzulamıyormuş gibi yapmayı, zaman kazanmayı, kayıtsız kaldıkça, sinsilik yaptıkça aşkta kazanıldığı sen öğretmişsin bana ![]() ![]() ![]() Onları beni aramaya mahkum etmeyi, beni her aradıklarında bana biraz daha mahkum olduklarını ![]() ![]() ![]() Sevgilerini o karanlık ormanda benden kurtarmak için beni durmaksızın aramaya mahkum olduklarını sen öğretmişsin bana ![]() ![]() ![]() Bu yırtıcı hayvanlarla dolu karanlık ormanda ayakta kalmayı, yaralarımı kimsesiz yalamayı sen öğretmişsin ![]() ![]() ![]() Sevginin zayıflık olduğunu, ve bu zayıflığı küçümsedikçe büyüyen bütün o sevgilerin durmadan içimizdeki o kimsesiz yaraları sardığını sen öğretmişsin bana ![]() ![]() ![]() Oysa o yaralar sarılmıyor sevgili ![]() ![]() ![]() Senden bana geçen kötülük başkalarına yayılıyor ![]() ![]() ![]() Aramızdaki faşizm başkalarını da içine alıyor ![]() ![]() ![]() Sen benim köle sevgimle içindeki boşluğu dolduruyorsun, bense senin imkansızlığınla açılan yaramı başkalarının o köle sevgileriyle dolduruyorum ![]() Sen kendini tanımak için bir kez daha savruldukça, ben senden uzaklaşıp iyi ve yoksul insanları sevmeye adıyorum kendimi ![]() ![]() ![]() Sen beni unutmak için savruldukça , ben seni unutmak için o iyi ve acı çeken insanları sevmeye çalışıyorum ![]() Bu yüzden her şey birbirine karışıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sahip çıkılmayan her sevgi, her aşk işte bu yüzden kötülüğe dönüşüyor ![]() Her yenik sevgi, her imkansız aşk derin bir kötülük olarak karşımıza çıkıyor ![]() Gel, küçümseme sana duyduğum zayıflığı ![]() ![]() ![]() Kendini bu denli önemseme, bu denli önemseme o ışıksız kalmış arzularını ![]() ![]() ![]() Bu hayat, bu sahte vaatler, o kimsesiz kalmış arzuların sana seni unutturdu ![]() Sen öyle bir saplandın ki karanlığına yargı yeteneklerin köreldi ![]() Öyle ki kendini unutup o derin boşluğuna taptın sen ![]() ![]() ![]() Kendini orada aradın ![]() Bu yüzden seni gören aydınlığım hiçbir işe yaramadı, aydınlığımı bir yana bıraktım, o derin körlüğümle gördüm seni ![]() ![]() ![]() Bu moda kötülüğün içinden gördüm ![]() Öylesine kırmıştı ki umutlarını bu sana ait olmayan hayat, öylesine küçümsemişti ki seni ![]() ![]() ![]() Kime bağlandığını hissetsen önce içindeki o yabancı kalbin küçümsemişti seni ![]() ![]() ![]() Seni sevenleri ne denli köle yaptıysan o denli köleydin içindeki korkulara ![]() ![]() ![]() Kendini ne denli kapattıysan, o denli kapatmıştın, aşklara, dostluklara, seni gerçekten sevebilecek olanlara ![]() ![]() ![]() Olmayan, hayali, kendi yarattığın şeylere köleydin sen ![]() ![]() ![]() O sahte vaatlerde ara yalnızlığını, ben senin gerçeğinim ![]() ![]() ![]() ![]() Boşluğuna sarıldıkça büyür korkuların, sen o boşluğun yanı başında gizlenensin ![]() Sana tapan kölene gizlendiğin yeri göster ![]() Bir kez eğil onun önünde ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gel bir kez, hepiniz bana karşısınız, bense tek başınayım, dedirtme, bana ![]() ![]() ![]() Aramızdaki aşktan yayılmasın faşizm, bir kez seni yanımda hissedeyim ![]() Benim cesaretim sensin ![]() Seni yok sayarak başkaldıramam ![]() Ben bunca eksikken başkaları adına konuşamam ![]() Ben seninle bunca doluyken o iyi ve yoksul insanları yürekten sevemem ![]() Sevmek insanın kendine çekilmesidir ![]() Sevmek insanın çekildiği yerde sevdiğine baş eğmesidir ![]() Sevmek, insanın yıllardır unuttuğu kendisine dönmesidir ![]() Sevmek insanın yıllar sonra döndüğünde gördüğü şeye gönül rahatlığıyla inanmasıdır ![]() Öyleyse bir kez olsun bak o susuz kalmış dudaklarıma ![]() ![]() ![]() O kirli, o her yerden yara alan hayatıma bak ![]() Seni görmek için başka hiçbir şey görmeyen gözlerime bak ![]() Göze al, sana aşık kalbimin kanı bulaşsın üzerine, göze al ![]() Bana bak demiyorum, ama seni sevdiği için kimsesiz kalan ömrüme bak ve bir kez gör kendini orada ![]() ![]() ![]() Cezmi Ersöz |
![]() |
![]() |
|