Evde Ketçap Yapımı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Evde Ketçap Yapımı![]() ![]() ![]()
![]() ![]() Domates,soğan,sarımsak ve biberleri doğrayıp hepsini bir tencereye koyun ![]() Baharatlarınızı bu şekilde bir tülbent parçasına koyun sıkıca bağladıktan sonra tencerenin içine yerleştirin![]() Tencerenin kapağını kapatın 5 dakika harlı ateşte, 1,5 saat kısık ateşte pişirin ![]() Sebzeler iyice pişince ve suyunu çekince robota koyun püre kıvamına gelene kadar robottan çekin ![]() Çekirdeklerini ayırmak için tel süzgeçten geçirin ![]() Sosu tekrar ocağa alın ![]() Nişastayı çok az sulandırıp sosa ekleyin ![]() İçine geri kalan bütün malzemeleri ekleyip pişirmeye devam edin ![]() Eğer sos etrafa sıçrıyorsa ve gözenekler oluşmuşsa ketçabınız olmuş demektir ![]() Kışa kalmasını istiyorsanız bir konserve şişesine koyun ağzını sıkıca kapattıktan sonra ters çevirip bekletin ![]() Hemen tükecekseniz dolapta bekletin ve bir haftada tüketin ![]() |
|
|
|