![]() |
Reçeller | Reçel Çeşitleri | Reçel Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Reçeller | Reçel Çeşitleri | Reçel Tarifleri![]() İncir Reçeli Malzemeler:
1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() 4 ![]() ![]() ![]() ![]() 5 ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Reçeller | Reçel Çeşitleri | Reçel Tarifleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Reçeller | Reçel Çeşitleri | Reçel Tarifleri![]() Çilek Reçeli Malzemeler:
1 ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() ![]() 4 ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Reçeller | Reçel Çeşitleri | Reçel Tarifleri |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Reçeller | Reçel Çeşitleri | Reçel Tarifleri![]() Portakal Reçeli Malzemeler:
1 kg kalın kabuklu portakal alıp, asidi çıkana kadar kabuklarını kazıyın ![]() ![]() ![]() Ayrı bir tencereye tozşeker ve suyu koyup orta ısıda karıştırarak şurup haline getirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Reçeli soğumaya bırakın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Reçeller | Reçel Çeşitleri | Reçel Tarifleri |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Reçeller | Reçel Çeşitleri | Reçel Tarifleri![]() Böğürtlen Reçeli Malzemeler
Böğürtlenleri bol su ile yıkayıp suyu süzülene kadar süzgeçte bekletin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Reçeller | Reçel Çeşitleri | Reçel Tarifleri |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Reçeller | Reçel Çeşitleri | Reçel Tarifleri![]() Kayısı Reçeli Malzemeler
Kayısılarınız küçük ise sadece bir tarafından çekirdeklerini çıkarın büyükse ortadan ikiye bölün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Beş dakika bekletin ve üzerindeki kabukları soyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Reçeller | Reçel Çeşitleri | Reçel Tarifleri |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Reçeller | Reçel Çeşitleri | Reçel Tarifleri![]() Vişne Reçeli Malzemeler
Hazırlanışı Vişnelerin saplarını koparın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ertesi gün vişneleri hiç su ilave etmeden pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Vişne reçeli yapılması en zor reçellerdendir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Reçeller | Reçel Çeşitleri | Reçel Tarifleri |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Reçeller | Reçel Çeşitleri | Reçel Tarifleri![]() Şeftali Reçeli Malzemeler
Şeftalilerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkartın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şerbeti koyulaşıncaya kadar kaynatıp limon suyu ve şeftalileri ilave edin ![]() ![]() ![]() ![]() NOT: Şeftali, yumuşak bir meyva olduğu için fazla kaynatılırsa çok çabuk dağılır ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Reçeller | Reçel Çeşitleri | Reçel Tarifleri |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Reçeller | Reçel Çeşitleri | Reçel Tarifleri![]() Turunç Reçeli Malzemeler
Turuncun üst kabuğu, altındaki beyaz etli bölüme zarar verilmeden soyulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra tenceredeki su boşaltılır, kabuklann üzerine soğuk su dökülerek 12 saat dinlendirilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir tencereye 3 bardak su 1,5 kg tozşeker konup orta ateşe oturtulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Reçel iyice soğuyunca turunç kabuğu dizisi havaya kaldınlır, düğüm kesildikten sonra bir çatal yardımıyla ipten çıkarılarak tekrar şuruba katılır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Reçeller | Reçel Çeşitleri | Reçel Tarifleri |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Reçeller | Reçel Çeşitleri | Reçel Tarifleri![]() Mürdüm Eriği Reçeli Malzemeler
Mürdüm eriklerinin çekirdekleri çıkartılır, bir kaç parçaya kesilir, mümkünse çekirdekleri çıkardıktan sonra tartılıp aynı oranda üzerine toz şeker konulur, tencerenin kapağı kapalı olarak 1 gece bekletilir, ertesi günü orta ateşte kıvam alana kadar pişirilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Reçeller | Reçel Çeşitleri | Reçel Tarifleri |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Reçeller | Reçel Çeşitleri | Reçel Tarifleri![]() Rendelenmiş Ayva Reçeli Malzemeler
Büyükçe bir tencere içerisine suyu koyarak kaynamaya bırakınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Şurubun kıvama geldiğini şu şekilde anlayabilirsiniz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Reçeller | Reçel Çeşitleri | Reçel Tarifleri |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Reçeller | Reçel Çeşitleri | Reçel Tarifleri![]() Gül Reçeli Malzemeler
Sabahleyin erkenden toplanan gül yapraklarının kokusu daha fazla olur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şekerli gül yaprakları iki gün bu şekilde bekletilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yukarıdaki tertibe göre yapılan reçel piştikten sonra 1100-1150 gram kalır ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Reçeller | Reçel Çeşitleri | Reçel Tarifleri |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Reçeller | Reçel Çeşitleri | Reçel Tarifleri![]() Karadut Reçeli Malzemeler
Hazırlanışı Karadutları akşamdan bir kaba koyup üzerlerine şekeri ilâve ediniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|