|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
depolama, dondurucuda, dondurulur, nelerdir, süreleri |
![]() |
Et Nasıl Dondurulur? - Dondurucuda Depolama Süreleri Nelerdir? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Et Nasıl Dondurulur? - Dondurucuda Depolama Süreleri Nelerdir?![]() Et nasıl dondurulur? Dondurucu'da etlerin dondurulabilmesi için, taze kesilmiş hayvan etleri 'dana eti hariç' belirli bir süre dinlendirildikten sonra derin dondurucu'da dondurulmalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() Taze Etlerin Dinlendirme Süreleri: Taze kesilmiş hayvan etleri, 1°C ila 2°C ısı ortamında dinlendirilir ![]() Koyun Eti: 7 Gün ila 15 Gün süre ile dinlendirilmelidir ![]() İnek Eti: 5 Gün ila 7 Gün süre ile dinlendirilmelidir ![]() Dana Eti: Dinlendirilmeye gerek yoktur, doğrudan dondurucu'da dondurulabilir ![]() Tavuk Eti veya Benzerleri: 12 Saat süre ile dinlendirilmelidir ![]() Balıklar: Bütün balık çeşitleri dinlendirilmez, doğrudan dondurucu'da dondurulabilir ![]() ![]() ![]() Etlerin Dondurucu'da Depolama Süreleri ![]() Koyun Etleri Koyun Rosto:Etler parçalar halinde hazırlanmalı, buzdolabı poşeti ile ambalajlanmalı veya streç ile sıkıca sarılarak paketlendikten sonra, üzerine paketleme tarihi ve etin çeşiti yazılarak etiketlendikten sonra dondurucu'ya kaldırılmalıdır ![]() ![]() Koyun Pirzola: Pirzola parçaları paketlenirken aralarına plastik folyolar konulmalı veya streç ile tek tek sarılarak ambalajlanmalıdır ki, pirzola parçaları birlikte donmasın ![]() ![]() ![]() Koyun Kuşbaşı: Kuşbaşı halinde hazırlanmalı, buzdolabı poşeti ile ambalajlanmalı veya streç ile sıkıca sarılarak paketlendikten sonra, üzerine paketleme tarihi ve etin çeşiti yazılarak etiketlendikten sonra dondurucu'ya kaldırılmalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dana Etleri Dana Rosto: Etler parçalar halinde hazırlanmalı, buzdolabı poşeti ile ambalajlanmalı veya streç ile sıkıca sarılarak paketlendikten sonra, üzerine paketleme tarihi ve etin çeşiti yazılarak etiketlendikten sonra dondurucu'ya kaldırılmalıdır ![]() ![]() Dana Pirzola veya Şnitzel: Pirzola parçaları paketlenirken aralarına plastik folyolar konulmalı veya streç ile tek tek sarılarak ambalajlanmalıdır ki, pirzola parçaları birlikte donmasın ![]() ![]() ![]() Dana Biftek: Biftek parçaları paketlenirken aralarına plastik folyolar konulmalı veya streç ile tek tek sarılarak ambalajlanmalıdır ki, biftek parçaları birlikte donmasın ![]() ![]() ![]() Dana Kuşbaşı: Kuşbaşı halinde hazırlanmalı, buzdolabı poşeti ile ambalajlanmalı veya streç ile sıkıca sarılarak paketlendikten sonra, üzerine paketleme tarihi ve etin çeşiti yazılarak etiketlendikten sonra dondurucu'ya kaldırılmalıdır ![]() ![]() Dana Kıyma: Baharat katılmadan ihtiyacınız ölçüsünde hazırlanmalı, buzdolabı poşeti ile ambalajlanmalı veya streç ile sıkıca sarılarak paketlendikten sonra, üzerine paketleme tarihi ve etin çeşiti yazılarak etiketlendikten sonra dondurucu'ya kaldırılmalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sığır Etleri Sığır Rosto:Etler parçalar halinde hazırlanmalı, buzdolabı poşeti ile ambalajlanmalı veya streç ile sıkıca sarılarak paketlendikten sonra, üzerine paketleme tarihi ve etin çeşiti yazılarak etiketlendikten sonra dondurucu'ya kaldırılmalıdır ![]() ![]() Sığır Biftek: Biftek parçaları paketlenirken aralarına plastik folyolar konulmalı veya streç ile tek tek sarılarak ambalajlanmalıdır ki, biftek parçaları birlikte donmasın ![]() ![]() ![]() Sığır Kuşbaşı: Kuşbaşı halinde hazırlanmalı, buzdolabı poşeti ile ambalajlanmalı veya streç ile sıkıca sarılarak paketlendikten sonra, üzerine paketleme tarihi ve etin çeşiti yazılarak etiketlendikten sonra dondurucu'ya kaldırılmalıdır ![]() ![]() Sığır Haşlama Et: Etler parçalar halinde hazırlanmalı, buzdolabı poşeti ile ambalajlanmalı veya streç ile sıkıca sarılarak paketlendikten sonra, üzerine paketleme tarihi ve etin çeşiti yazılarak etiketlendikten sonra dondurucu'ya kaldırılmalıdır ![]() ![]() Sığır Eti Kıyma:Baharat katılmadan ihtiyacınız ölçüsünde hazırlanmalı, buzdolabı poşeti ile ambalajlanmalı veya streç ile sıkıca sarılarak paketlendikten sonra, üzerine paketleme tarihi ve etin çeşiti yazılarak etiketlendikten sonra dondurucu'ya kaldırılmalıdır ![]() ![]() Kemikler: Uygun büyüklükte parçalar halinde hazırlanmalı, buzdolabı poşeti ile ambalajlanmalı veya streç ile sıkıca sarılarak paketlendikten sonra, üzerine paketleme tarihi ve etin çeşiti yazılarak etiketlendikten sonra dondurucu'ya kaldırılmalıdır ![]() ![]() ![]() Sucuk, Salam: İhtiyacınız ölçüsünde hazırlanmalı, üzerleri zarlı da olsa buzdolabı poşeti ile ambalajlanmalı veya streç ile sıkıca sarılarak paketlendikten sonra, üzerine paketleme tarihi ve etin çeşiti yazılarak etiketlendikten sonra dondurucu'ya kaldırılmalıdır ![]() ![]() Dondurulmuş etler çözdürüldüğünde aynen taze et gibi pişirilmeli ve çözülmüş et pişirilmemişse tekrar dondurulmamalıdır ![]() |
![]() |
![]() |
|