|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
dipfrizde, dondurulur, saklama, sebzeler, süreleri |
![]() |
Dipfriz'de Sebzeler Nasıl Dondurulur Ve Saklama Süreleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dipfriz'de Sebzeler Nasıl Dondurulur Ve Saklama Süreleri![]() Dipfriz'de Sebzeler Nasıl Dondurulur? Sebzeler derin dondurucu'da ' dipfriz'de 'derin dondurmak için doğrudan pişirilerek, haşlanarak veya şok haşlanarak dondurulur ![]() ![]() ![]() ![]() Sebzeler temizlenip doğrandıktan sonra ihtiyaç ölçüsünde ambalajlanarak derin dondurulabilir ![]() ![]() ![]() Şok Haşlama: Sebzelerin renk, koku, tad ve vitaminlerinin korunması için, dondurulmadan önce haşlanmasına şok haşlama diyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Domates Ağustos ayının ortalarından itibaren domatesler mevsimine uygun olgunluğa erişir ![]() ![]() ![]() ![]() Dondurucuya kaldırmak için domateslerin olgun olanlarını ihtiyacınıza uygun olarak mutfak robotundan geçirerek veya bıçak ile kuşbaşı doğrayarak, poşetleyip dondurucuya kaldırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivri Biber Sivri biber veya çarliston fark etmez ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kapya Biber Ağustos ayı ortaları kırmızı biberin 'kapya biber' mevsimsel olgunluğa erişme zamanıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Taze Fasulye Mevsiminde alınan taze fasulyeler ayıklanır, yıkanır ve ihtiyacınıza uygun olarak doğanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Dipfriz'de Sebzeler Nasıl Dondurulur Ve Saklama Süreleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dipfriz'de Sebzeler Nasıl Dondurulur Ve Saklama Süreleri![]() İç Barbunya Mevsiminde alınan iç barbunya fasulyesini ayıklandıktan sonra ihtiyacınız ölçüsünde susuz olarak poşetleyin ve üzerine ambalajlama tarihini yazın, doğrudan dondurucuya kaldırın ![]() Barbunya yemeğini yaparken 25 Dakika süre ile haşlayın ve kara suyunu dökün ![]() ![]() ![]() ![]() Ispanak Taze yumşak yapraklı ıspanaklartemizlenir, yıkanır doğranır ve poşetlenerek doğrudan derin dondurucuya kaldırılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lahana Taze ve sert lahanalar temizlenir, doğranır poşetlenerek doğrudan derin dondurucuya kaldırılır ![]() ![]() ![]() ![]() Pırasa Pırasalar temizlenir, yıkanır ve uygun uzunlukta doğranır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Havuç Taze havuçlar temizlenir, tercihinize göre dilimlenir ve poşetlenerek doğrudan derin dondurucuya kaldırılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karnabahar Karnabahar temizlenir, dal olarak üçlü dörtlü gruplar halinde gövdeden ayrılır ve limonlu su içerisinde bekletilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Maydanoz Temizlenir ve sap kısımlarından yaprakları ayıklanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kereviz Bir güzel yıkanır ve kabuğu soyulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kırmızı Lahana Buruşuk ve solgun üst yaprakları ayrılır, yıkanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bezelye Bezelyelerin içleri kabuklarından ayrılır ve yıkanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Enginar Mevsiminde alınan enginarlar ayıklandıktan sonra kararmamaları için limonlu su içerisine alınır ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|