08-04-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İtalyan Pizza Cesitleri
Malzemeler
Hamur İçin
*1 paket yaş maya
*tuz
*1 çay kaşığı toz şeker
*1 su bardağı ılık süt
*alabildiği kadar un
Sos İçin
*6 domates
*3 çarliston biber
*1 tutam fesleğen
*3-4 diş sarımsak
*tuz
*bir çay kaşığından az kekik
Üzeri İçin;
*Mantar
*Sucuk
*Zeytin
*Uzun Uzun Kesilmiş Çarliston Biber
*Rendelenmiş Kaşar Peyniri
Hazırlanışı
Derin bir kaba mayayı eritin, sütü dökün toz şeker ve tuz ilave ederek karıştırın, sonra alabildiği kadar un koyun ve iyice yoğurun hamuru mayalanması için bırakın Sos malzemelerinin, hepsini rondodan Geçirin yada ince ince kıyın Mayalanan hamuru parçalara bölün ve tepsinizin boyutuna Göre ince olucak şekilde merdaneyle açın, hamurun üzerine hazırladığınız sosu sürün ve mantar, zeytin, sucuk, biberleri dizin en üste rendelenmiş kaşarı dökün ve fırına verin
Malzemeler:
- 1 cup = 1 su bardağı
- Üst Malzemesi : 1 pizza tabanı içindir

- Hamurlar, buzdolabında bozulmadan 3 gün kadar bekleyebiliyor

- Üst Malzemesi İçin :
- 3 adet orta boy domates, incecik halka halka doğranmış
- 4 adet ançüez
- 1 diş sarımsak (opsiyonel)
- Arzu ettiğiniz kadar taze kekik
- Kapari, kebere turşusu (opsiyonel)
- Zeytinyağı
Pizza Hamuru İçin :- 4 + 1/2 cups (600 gr) işlem görmemiş ekmek unu ya da işlem görmemiş normal un (Ben Piyale'nin %100 doğal ununu kullandım
)
- 1 + 3/4 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı instant maya (Dr
Oetker)
- 1/4 cup zeytinyağı ya da sıvı yağ
- 1 + 3/4 cups (400 gr) buz gibi soğuk su
Üst Malzemesi :- Domatasleri incecik doğrayın
Ezdiğiniz sarımsak, kekik ve zeytinyağıyla iyice karıştırın
- Pizza tabanına, domatesleri birbirinin üzerine binecek şekilde yerleştirin, ançüezleri koyun, 2 çay kaşığı kapari turşusunu üzerine serpiştirin

Pizza Hamuru :- Unu, tuzu ve mayayı eleyip büyük bir porselen ya da cam kaba koyun
Suyu ve yağı ekleyip, bütün malzeme karışana kadar büyükçe bir kaşıkla karıştırın
- Elinizle 5 ile 7 dakika arası yoğurun
Yapacağınız pizzaların büyüklüğüne göre 4 ya da 6 parçaya bölün (ben 4 parçaya böldüm, 30 cm çapında pizza tabanım oldu)
- Bezeleri biraz daha yoğurun
Top top yapıp, yağladığınız ve unladığınız bir tepsiye koyun Üzerini biraz daha yağlayıp; plastik, hava almayan bir poşetin içine koyup buzdolabında 1 gece bekletin
- Kullanacağınız zaman hamurları çıkartın ve 2 saat oda sıcaklığında bekletin
Sürenin sonunda yoğurup pizza tabanlarını dilediğiniz ölçüde açın Bu iş için önce tezgahı unlayın, bezeyi unlu tezgaha koyup, bir miktar üzerine un serpin Merdaneyle biraz açın ve sonra kaldırarak, yumruk yaptığınız ellerinizin üzerine koyun ve merkezden dışarı doğru sündürün İlk önceleri sünmesi zor olabilir, o zaman 5-20 dakika arası dinlendirin Hamurdaki gluten çalışacak, hamur rahatlayacak ve kolay şekil alacaktır
- Fırını en yüksek dereceye getirin (250 derece)
Fırın tepsisinin birini ters çevirip fırının taban bölümüne koyun Bu tepsi iyice kızacak ve pişirme taşı işlemi görecek
- Pizzanın üst malzemelerini, pizza tabanına yerleştirin

- Fırın ve tepsi iyice kızarınca bir fırın kağıdına pizza tabanını yerleştirin ve kızmış tepsiye koyun
Tabanı ve üstü kızarana kadar 10-15 dakika arası pişirin
su, un, domates, sarımsak, kekik, kapari, instant maya, pizza, zeytinyağı, ekmek unu, ançüez, pizza alla marinara, kebere turşusu, pizza tabani, işlem görmemiş un
|
|
|