![]() |
Profesör Ve Öğrenci Arasında Geçen Konuşma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Profesör Ve Öğrenci Arasında Geçen KonuşmaProfesör ve Öğrenci Arasında Geçen Konuşma Bir üniversite profesörü öğrencilerine su soruyu sorar; - 'Var olan her şeyi Tanrımı yarattı?' Cesur bir öğrenci ayağa kalkar ve yanıtlar ![]() - 'Evet her şeyi Tanrı yarattı!' Profesör sorusunu yineler ve öğrenci yine 'evet efendim' diye yanıtlar ![]() Profesör devam eder; -'Eğer her şeyi yaratan Tanrı ise ve şeytan var olduğuna göre şeytanı da Tanrı yaratmış olur ve çalışmalarımızda uyguladığımız 'Kesinleştirme' prensibine göre de Tanrı şeytandır ![]() Öğrenci böyle bir önerme karşısında şaşırır ve yerine oturur ![]() ![]() Bu arada bir öğrenci ayağa kalkar ve; -Bir soru sorabilir miyim profesör? Der ![]() ![]() Öğrenci ayağa kalkar ve 'Soğuk var mıdır? Diye sorar ![]() Profesör; Nasıl bir soru bu böyle, tabi ki vardır ' diye yanıtlar ![]() Öğrenci ; -'Aslında, fizik yasalarına göre soğuk yoktur ![]() ![]() ![]() Tüm maddelerin bu seviyede reaksiyon verme özellikleri bozulur ve değişir ![]() - Profesör, karanlık var mıdır? Profesör ; - 'Tabi ki vardır' ![]() Öğrenci yanıtlar, - 'Korkarım gene yanılıyorsunuz efendim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir basit ışık işini karanlık bir mekânı aydınlatarak karanlığı kırmış olur yani karanlığı geçersiz kılar ![]() Siz belli bir mekânın/uzayın ne kadar karanlık olduğundan nasıl emin olursunuz? Işığın miktarını ölçersiniz! Bu doğrudur değil mi? Karanlık insanlık tarafından, ışığın olmadığı yer/mekân için kullanılan bir kelimedir ![]() Son olarak öğrenci profesöre gene sorar; - 'Efendim şeytan var mıdır? Bu kez profesör pek emin olamamakla birlikte yanıtlar; -'Tabi ki, açıkladığım gibi, biz onu her gün, her yerde onu görürüz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Öğrenci devam eder; - 'Şeytan yoktur efendim ![]() ![]() Şeytan basit olarak Tanrının yokluğudur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Profesör yerine oturur ![]() Albert Einstein'dir ![]() |
![]() |
![]() |
|