![]() |
Çürüyen Meyve Neden Kahverengiye Dönüşür? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çürüyen Meyve Neden Kahverengiye Dönüşür?Çürüyen Meyve Neden Kahverengiye Dönüşür? Kimyasal tepkimelerin yarattığı değişimler ![]() ![]() ![]() Bu durum, meyvenin hücrelerinde yaşanan kimyasal tepkimeden kaynaklanıyor ![]() kararmalardan polifenoloksidaz enzimleri sorumlu ![]() neden oluyor ve kahverengi lekeler beliriyor ![]() birbirinden ayrı duruyor ![]() duvarları yıkılıyor ve kimyasal karışma başlıyor ![]() temasına yol açıyor ![]() ![]() dönmüyor, çünkü içerdikleri sitrik asit nedeniyle oksitlenme renksiz gerçekleşiyor ![]() Alıntıdır |
![]() |
![]() |
|