Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
beğendi, kebabı, serhan

Serhan Beğendi Kebabı

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Serhan Beğendi Kebabı



Serhan Beğendi Kebabı





Malzemeler :
  • 300 gr dana bonfile, 1 kase arpacık soğan, 5 bibe,r 3 domates, 2 diş sarımsak, taze kekik, sıvıyağ
  • Tuz, karabiber
Beğendisi için:
  • 1 bostan patlıcan 2 çorba k un 2 su b süt, 1 su b kaşar peyniri rendesi 1 çorba k tereyağı
  • Tuz, karabiber
Hazırlanışı :
Tencereye beğendisi için bostan patlıcanı közleyinTencereye 1 çorba kaşığı tereyağını alın Üzerine 2 çorba kaşığı unu ilave edin ve unu kavurunKözlenmiş patlıcanı tavaya dahil edin ve un ile beraber kavurmaya devam edinDaha sonra üzerine 2 su bardağı soğuk süt ilave edinen son tereyağını ve kaşar peynirini ilave edip macun kıvamına gelinceye kadar karıştırın

Daha sonra etleri çok kızgın tavada soteleyinDiğer tavada sıvıyağda arpacık soğanları soteleyin Üzerine domateslerin yarısını küp doğrayarak ilave edinen son pişirdiğiniz etleri de bu karışıma ekleyin Servis tabağının altına beğendiyi yayınÜzerine pişirdiğiniz etleri alın Kalan domatesleri de dilim kesip tavada soteleyip üzerine dökerek sıcak servis yapınBeğendiyi ve eti servis yapmadan tuz ve baharatla tatlandırmayı unutmayın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.