Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
oktay, ustadan, yerelması, zeytinyağlı

Zeytinyağlı Yerelması / Oktay Ustadan

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Yerelması / Oktay Ustadan





Zeytinyağlı Yerelması







Malzemeleri:

•12 Adet Yer Elması
• 1 Adet Havuç
• 1 Adet kuru soğan
• 2 Adet portakal
• 2 Ader küp şeker
• 1 Tutam maydanoz
• Yeteri miktarda ayçiçek yağı
• Tuz


Yapılışı:

Önce yer elmalarının kabuklarını soyuyoruz, yıkayıp bir tabak içerisine alıyoruz Diğer tarafta havucu soyup küp küp doğruyoruz Kuru soğanı soyup bütün olarak bırakıyoruz Tencereye yeteri kadar zeytinyağı veya çiçek yağı koyuyoruz Soğan ve havucu birlikte kavuruyoruz Daha sonra yer elmalarını ilave ediyoruz Üzerine portakal suyu, tuzu, seken ilave ediyoruz Kapağını kapatıyoruz Özellikle yemeğimize su yerine portakal suyu ilave ediyoruz Kısık ateşte pişiriyoruz Pişince soğumaya bırakıyoruz Yemeğimiz soğuyunca yeşilliklerle kaplı servis tabağına alıyoruz Üzerine ince doğranmış maydanoz serpip servis ediyoruz Tavsiye ederim arkadaşlar çok güzel oluyor

Şimdi yanına bir dublede rakı aldım, iyi gidiyor

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.