Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çiğ, köfte, malatya, mercimekli

Mercimekli Çiğ Köfte (Malatya)

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mercimekli Çiğ Köfte (Malatya)






Malzemeler :
  • 1 su bardağı kahverengi veya kırmızı mercimek
  • 4 su bardağı orta bulgur
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3-4 yemek kaşığı yağ
  • 2-3 baş kuru soğan
  • 200 gr yeşil soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet dereotu
  • Karabiber-kırmızı biber
  • kimyon-tuz
Mercimekli Çiğ Köfte (Malatya)

yemeğinin hazırlanışı:

Mercimek ayıklanır, yıkanır bir tencereye konur, üzerini bolca geçecek kadar suyla ateşe konarak haşlanır Genişçe bir kaba konan bulgurun üzerine suyuyla birlikte boşaltılır, kapak kapatılarak bir süre (bulgur yumuşayıncaya kadar) bekletilir Diğer tarafta soğan küp şeklinde doğranır, yağla kavrulur, biber domates salçası ilâve edilir, baharatları da eklenerek ıslatılmış bulgurun üzerine boşaltılarak karıştırılır El dayanacak ısıya gelince iyice yoğrulur Ayıklanıp yıkanarak incecik doğranmış yeşil soğan, maydanoz, dereotu ilave edilerek biraz daha yoğrulur Avuç içerisinde sıkmalar yapılarak servis tabağına alınır, sıcak olarak salata, turşu ve ayranla servis yapılır

Not: İsteğe bağlı olarak; soğuk veya ılık olarak da servis yap



Etsiz Çiğ Köfte Tarifi







Malzemeler:
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 adet soğan
  • 4 diş iri sarımsak
  • 1 yemek kaşığı isot
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Yarım adet limon
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 demet kıvırcık salata
  • 15 su bardağı su
*************


Kabaklı Köfte Tarifi


Malzemeler:
  • 3 su bardağı yarma
  • 1 su bardağı orta bulgur(kısırlık bulgur)
  • su
  • tuz
İçi İçin:
  • 1 adet orta boy soğan
  • bir yemek kaşığı dolusu salça
  • 1 tane kabak
  • Sarmısak
  • yoğurt
Hazırlanışı: Köftelik yarmayı bir geniş kaba alın önceden ayıklayın taşı var mı yok mu diye bir kase kısırlık bulguru ve tuzu da ilave edip su ile köftelik kıvamına gelinceye kadar yoğurun Sonra eşit boyda Fındıktan büyük parçalar koparıp ister öyle bırakın ister yuvarlayın ocaktaki kaynar suya atıp kabakları ala bir şekilde soyup birlikte haşlayın haşladıklarınız borcama alın Bir Kaba bir tutam tuz ekleyip sarmısaklı yoğurt yapın (sarmısak ve yoğurt isteğe bağlı olarak arttırılabilir azaltılabilirde) Bir tavada bir kaşık dolusu salçayı yağda kızdırın Soğanı da ister ince ince doğrayın ister rendeleyip ilave edip kavurun Önce sarmısaklı yoğurdu bol bi şekilde köftelerin üzerine döküp karıştırın Salçalı sosunuda üzerinde gezdirin






Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.