![]() |
Kuru Kayısılı Biberiyeli Tart |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuru Kayısılı Biberiyeli TartKuru Kayısılı Biberiyeli Tart ![]() Malzemeler: - 280 gr un (2+1/4 su bardağı) + 65 gr (1/2 su bardağı) - Tuz - 2,5 çay kaşığı doğranmış taze biberiye - 170 gr tereyağı (oda sıcaklığında) - 30 gr soğutulmuş sert tereyağı (küp küp kesilmiş) - 110 gr pudra şekeri (1/2 su bardağı) - 1 yemek kaşığı vanilya esansı - 450 gr kuru kayısı (sarı) - 1,5 su bardağı su - 100 gr toz şeker - 2 yemek kşığı bal ya da pekmez - 2 yemek kaşığı votka - 100 gr esmer şeker - 40 gr ceviz (iri parçalar halinde) Hazırlanışı: Fırını 175 derecede ısıtın ![]() 23 cm kare kalıbınızı alüminyum folyoyla kaplayın ![]() Bir kapta 280 gr un, tuz ve biberiyeleri karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üzeri altın sarısı oluncaya kadar (yaklaşık 30 dk) pişirin ve soğumaya bırakın ![]() Bu sırada, kuru kayısıları, suyu, toz şekeri, balı, votkayı ve çok az tuzu tencereye alın ve orta ateşte kaynatın ![]() ![]() Kalan 65 gr un, soğuk tereyağı, esmer şeker, çok az tuz ve cevizleri mikserde, orta hızda, kum gibi olana kadar (1 dk) karıştırın ![]() Pişirdiğimiz tart hamurunun üzerine kayısı püresini dökün ve yayın ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun… |
![]() |
![]() |
|