![]() |
En Sağlıklı Bahar, Bilin Bakalım Hangi Bahar? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() En Sağlıklı Bahar, Bilin Bakalım Hangi Bahar?Bilin Bakalım Hangi Bahar? ![]() Malzemeler
Öncelikle haşlanacak malzemelerden işleme başlıyoruz ![]() Karnıbaharı haşlayıp süzüyor, soğutuyor ve küçük parçalara ayrıyoruz ![]() Bezelyeleri de aynı şekilde haşlıyor, süzüyor, soğutuyoruz ![]() Havuçları da haşlıyor, süzüyor, soğutuyor ve dilimlere ayrıyoruz ![]() Kornişon turşuları istediğimize göre dilimliyor ve dereotunuda küçük küçük doğruyoruz ![]() Sarımsakları bir güzel eziyor ve tüm malzeme karıştırtıktan sonra bunların üzerinede zeytinyağı , limon ve çok az tuzu da ilave ediyoruz ![]() Afiyet olsunnn ![]() ![]() ![]() *** Faydalarından kısaca da söz edelim ki, özellikle kokusundan dolayı "iğrenççç" diye tanımlayanlar belki bu tanımın üstünde bir kez daha düşünürler ![]() Başta potasyum minerali olmak üzere, beden için yararlı önemli besin maddelerini bolca içermesinin yanı sıra; Karnabahar, tüm Turpgiller'deki sebzeler gibi bedenin kansere yakalanma rizkini aza indirger ![]() ![]() Antioksidan madde yönünden de zengin olduğu için kalp hastalıklarına yakalanma, kalp krizi geçirme ve katarakt illetine tutulma riskini da azaltır ![]() Karnabahar, demir minerali oranı yüksek olduğu için kansızlığı önler ![]() Potasyum minerali yönünden zengin olduğu için de yüksek tansiyonu düşürür, tansiyonu belli düzeyde tutar ![]() Önemli Bir Not: Bu etkilerinden yararlanmak için karnabahar haftada 2-3 kez yenilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|