![]() |
Kıymalı Lahana Dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kıymalı Lahana Dolması![]() Kıymalı Lahana Dolması Malzemeler: * Bir avuç nane * Yarı demet maydanoz, dereotu * Salça * 3 diş sarımsak * 2-3 soğan * 400gr kıyma * Yarım su bardağı pirinç * Orta boy lahana sarmalık (sarmalık lahana gevşek olur) * 2 çorba kaşığı yağ * Tuz, karabiber Yapılışı: Lahanayı sap kısmından az yuvarlak oyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *Hafif ateşte kaynayan tuzlu sudaki tencereye attığınız lahana yapraklarını yumuşayınca delikli kepçeyle süzgece çıkarın ![]() *Bir kabın içinde kıyma, tuz, karabiber, rendelenmiş soğan, domates, pirinç, maydanoz, dereotu, nane ve sarımsağı karıştırıp lahananın haşlama suyundan yarım fincan koyup, özleşene kadar yoğrulur ![]() ![]() * Lahana yapraklarının orta damarını çıkarın ![]() Saracağımız büyüklükte lahana yapraklarını (bir tepsinin veya) mermerin üstüne açarak yerleştirin ![]() içine yaptığınız içliği koyun yanlardan yaprağı az katlayın öne doğru sarın ![]() ![]() *İlk 10 dakika orta ateşte sonra pişene kadar kısık ateşte kaynatın ![]() İneceğine 10 dakika kala renkli dolmalar istiyorsanız, bir kaşık zeytinyağı ile karıştırılmış salçalı su ilave edin ![]() *Sade görünsün istiyorsanız bir kaşık zeytinyağını ineceğine yakın dolmaların üzerine dökün dolmalara parlak bir görüntü verir ![]() sıcak servis yapın ![]() afiyet olsun ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|