08-04-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kabaklı Kış
Kabaklı kiş
Malzemeler:
Hamuru için:
• 1 su bardağı un
• 75 gr tere yağ
• 1 tutam tuz
• 4 yemek kaşığı soğuk su
İç harcı için:
♥ 3 kabak,
♥ 100 kaşarpeyniri,
♥ 30 gr tereyağı,
♥ 2 yemek kaşığı un,
♥2 su bardağı süt,
♥ 150 gr tulum peyniri,
♥ Dereotu,
♥ Taze nane,
♥ Tuz, Karabiber
Hazırlanışı:
Hamur için gerekli un, tuz, tereyağı karıştırıp soğuk suyu ekleyip hızlı hareketlerle yoğurun Buzdolabında 15 dakika bekletin Hamuru unlanmış mutfak tezgahına alıp merdaneyle tart kalıbına göre açın Kalıba yerleştirin ve taşan hamuru kenarlarından kesin 15 dakika buzdolabında soğutun Tencerede yağı eritin Un ilave edin ve rengi hafif dönünceye kadar kavurun Sürekli karıştırarak sütü ilave edin Kısık ateşte kadar pişirin 2 kabağı yıkayıp beşamel sosun içine rendeleyin Tulum peynirini ekleyip karıştırın Maydanoz ve dereotunu ince kıyarak kabağa ekleyin Bu karışımı kalıba dökün Kalan kabağı ince dilimleyin ve tartın üzerine dizin 190 dereceye ayarlı fırında 30 dakika kadar pişirin Fırından çıkarmadan 5 dakika önce rendelenmiş kaşarpeynirini serpiştirin Sıcak servis yapın
Afiyet olsun
|
|
|